Kanta-Häme

JaTS juhlii matkaamalla maailman ympäri 80 päivässä

Maailman ympäri 80 päivässä on Janakkalan Teatteriseurueen eli JaTSin 30-vuotisen teatteritaipaleen juhlanäytelmä.

Ensi-ilta on lauantaina 10. marraskuuta kello 15 Turengin Vaparin salissa.

Synttärijuhlia vietetään heti seuraavana päivänä, sunnuntaina 11.11. kello 17 Janakkalan pääkirjastossa. Janakkalan teatteriseurue toivottaa kaikki teatterin ystävät lämpimästi tervetulleiksi juhlaan.

Asialla JaTSin nuortenryhmä

Juhlakipale on nuortenryhmän esittämä tarina Phileas Foggin matkasta maailman ympäri 80 päivässä.

Käsikirjoituksen on Jules Vernen klassikko romaanin pohjalta näytelmäksi dramatisoinut Bengt Ahlfors.

Kaikki alkaa, kun vuonna 1872 englantilainen herrasmies Phileas Fogg lukee suosikkisanomalehdestään, että on teoriassa mahdollista matkustaa maailman ympäri 80 päivässä, eli nopeammin kuin koskaan aiemmin historiassa. Hän lyö klubitovereidensa kanssa vetoa, että pystyy suorittamaan kyseisen matkan kahdeksassakymmenessä päivässä. Panokseksi vetoon hän asettaa koko omaisuutensa.

Yhdessä palvelijansa Passepartout’n kanssa he lähtevät matkalle, jolla he kohtaavat erilaisia kulttuureja, vastoinkäymisiä ja roimasti kaiken sortin yllätyksiä. Matkan aikana sankarimme oppivat jotain elämän todellisista arvoista – ja toisistaan.

Myös aikaisemmin ohjelmistossa

Maailman ympäri 80 päivässä on monelle tuttu tarina ja viihtyisää katseltavaa koko perheelle.

Näytelmä on ennestään tuttu myös JaTSille. Vuonna 2004 edellisen kerran valokeilassa olleen näytelmän ohjaajana toimi Niina Lahtinen ja pääosaa esitti kukas muukaan kuin juhlanäytelmän ohjaajan tuolilla nyt istuva Eero Laaksonen.

Kahdeksan vuotta on uudistanut näytelmää monella tavalla. Esimerkiksi näyttämötekniikkaa on JaTSille uusittu monin tavoin, ja jo muutama vuosi sitten vaparille rakennettu siirrettävissä oleva nouseva katsomo parantaa näkyvyyttä yleisölle huomattavasti.

Suurimman muutoksen näytelmään tuo kuitenkin, Laaksosta lukuun ottamatta, täysin eri työryhmä kuin viime kerralla. Näytelmän rooleissa nähdään Sanna Kärpänen, Eetu Ahonen, Suvi Värtinen, Ere Rantanen, Petra Talja, Suvi Kilpijärvi ja Jere Vainio. (HäSa)

JaTS esittää: Jules Vernen Maailman ympäri 80 päivässä -näytelmän ensi-ilta Turengin Vaparin salissa (Pyhämäentie 20C, Turenki, Janakkala) la 10.11. klo 15.

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic