Kanta-Häme

Jätteenkuljetuksista kolme uutta valitusta

Uudet jäteasemat tulevat näillä näkymin Tuulokseen ja Janakkalaan sekä Iittalaan tai Hattulaan.
Uudet jäteasemat tulevat näillä näkymin Tuulokseen ja Janakkalaan sekä Iittalaan tai Hattulaan. Arkistokuva

Kiertokapulan hoitama Hämeenlinnan ja Hattulan alueen jätteenkuljetusten kilpailutus on yhä vastatuulessa.

Kantakaupungin ja Ydin-Hämeen alueiden kilpailutus päättyi huhtikuun 10. päivänä, ja määräaikaan mennessä tarjouksia tuli viisi kappaletta. Kantakaupungin alueen kilpailutuksen voitti Remeo oy ja Ydin-Hämeen eli Hauhon, Lammin ja Tuuloksen Reno Norden oy.

Näistä valinnoista on tehty kaksi erillistä valitusta markkinaoikeuteen. Toisen on tehnyt Janakkalan Jätteenkuljetus ja toisen Lassila & Tikanoja.

 

Lisäksi valitus on tehty myös tuoreimmasta, toukokuisesta hankintapäätöksestä, joka koski koko Hattulaa ja läntistä Hämeenlinnaa eli käytännössä Kalvolaa ja Renkoa.

Tämän kilpailutuksen voittivat myös Remeo ja Reno Norden, ja hankinnasta on valittanut Janakkalan Jätteenkuljetus.

Tämä alue kilpailutettiin jo toistamiseen ensimmäisestä hankintapäätöksestä tehdyn valituksen takia.

Kiertokapula ei sillä kertaa jäänyt odottamaan markkinaoikeuden ratkaisua, sillä alkuperäisessä kilpailutuksessa oli osan aikaa virheellinen linkki asiakirjoihin.

 

Janakkalan Jätteenkuljetuksen kahdessa valituksessa vedotaan siihen, ettei hankinnoissa ole noudatettu jätelautakunta Kolmenkierron lokakuussa 2016 määrittelemiä kilpailutuksen ehtoja.

Kiertokapulan hankinta- ja logistiikkainsinööri Joakim Pyttynen sanoo, että Kiertokapula pitää esitettyjä väitteitä virheellisinä.

Lassila & Tikanojan valitus koskee sitä, että heidän tarjouksensa kantakaupungin urakka-alueesta hylättiin osittain puutteellisena.

Tarkoitus on, että Hämeenlinna ja Hattula siirtyvät kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen piiriin kahdessa vaiheessa, Hattula, Kalvola ja Renko sekä kantakaupungista muun muassa Jukolan ja Luolajan alueet lokakuun alussa ja kaikki loput ensi vuoden toukokuun alussa.

Pyttysen mukaan aikataulusta pidetään kiinni valituksista huolimatta.

– Ensin selvitetään täytäntöönpanoluvan saantia markkinaoikeudelta. Jos se ei onnistu, vaihtoehtona on tilapäisten sopimusten solmiminen yritysten kanssa. HÄSA