Kanta-Häme

Jättikuvat julki Pariisissa

Tiiriön Glohairissa työskentelevä Kati Suokas kävi viime viikolla Pariisissa, jonne hän voitti pääsyn kansainvälisen Style Masters -kilpailun finaaliin.

Suomen maakilpailun voittanut Suokas ei päässyt enää lavalle 20 finalistin joukosta, mutta reissusta jäi silti hyvä tunnelma. Suokkaan malli Ella Nurmiselle toteuttamat kampaukset ja asut julkaistiin yli 4000 hengen yleisön edessä 9-metriä korkeina kuvina.

– Kyllä se oli oikea unelmien täyttymys. Kuvat olivat niin hienosti esillä, että hetki oli liikuttava, Suokas kertoi kotiin palattuaan.

Style Masters -kilpailussa mallille piti luoda bisnes-, juhla- ja editorial-tyylit samaan leikkaukseen ja värjäykseen. Kisaan osallistuttiin lähettämällä kuvat järjestäjille.

– Ilman maskeeraaja Tiina Lambergia ja valokuvaaja Mikko Karekiveä finaalipaikasta ei olisi voinut haaveilla. Hyvä kuvaaja osaa valaista ja tuoda kampauksen upeasti esiin, Suokas kehuu.

Suokas ideoi kuvakokoelman jo toissakeväänä art deco -tyylisten morsiuskuvausten seurauksena. 

– Innostuin tyylisuunnasta ja halusin tuoda art deco -arkkitehtuurin hiuksiin.

Kisan voitti englantilainen huippukampaaja Anne Weck.

Suokas on aiemmin sijoittunut toiseksi toisessa Pariisissa järjestetyn kansainvälisen kisan finaalissa. Kilpaileminen on hänelle tapa päivittää ammattitaitoaan.

– Haluan päästä toteuttamaan ideoitani. Suomalaisten yleisin hiusmoka on, että he eivät uskalla vaihtaa mallia, jos joku on kerran yhtä tyyliä kehunut. Kaikkiin pituuksiin löytyy oikean muotoinen leikkaus kullekin ja sitä voi vaihdella.

Suokas uskoo saaneensa asiakkaita kilpailemisen ansiosta.

–  Minulla on paljon ihania kokeilunhaluisia asiakkaita, jotka antavat minun tehdä hiuksilleen lähes mitä vain ehdotan!

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic