Kanta-Häme

Jättimäinen juhlateltta ilmestyi kuin tyhjästä Aulangon puistometsään

Massiivinen juhlateltta nousi alkuviikolla Aulangon puistometsään. Kuva: Veli-Matti Virtanen
Massiivinen juhlateltta nousi alkuviikolla Aulangon puistometsään. Kuva: Veli-Matti Virtanen

Suurikokoinen juhlateltta on hämmentänyt tällä viikolla monia Aulangon puistometsässä liikkuvia.

Teltta on pystytetty Metsälammen rannassa sijaitsevan Ruusulaaksonpaviljongin viereen. Moni on pohtinut, onko teltta jäämässä pysyvästi osaksi Aulangon puistometsän maisemaa.

Keskiviikkona Aulangon luonnonsuojelualueen Facebook-sivuilla varoiteltiin teltan purkamisen saattavan aiheuttaa ruuhkia puiston läpi kulkevalle tielle.

Mistä juhlateltta on ilmestynyt ja kenen luvalla se on pystytetty, Metsähallituksen erikoissuunnittelija Raisa Vesterbacka?

– Aulangolla järjestetään UPM:n illallistilaisuus, johon tulee kansainvälisiä kutsuvieraita. UPM oli pyytänyt mahdollisuutta tapahtuman järjestämiseen Metsälammen rannalla. Hämeenlinnan suunnasta oli näytetty vihreää valoa joten hoidin heille kirjalliset suostumukset.

Kauanko teltta tulee Metsälammen rannalla olemaan?

– UPM aloitti tapahtumajärjestelyn tämän viikon alussa. Tapahtuma on keskiviikkoiltana ja viimeistään seuraavana päivänä teltta puretaan.

Onko puistometsään aiemmin pystytelty tällaisia massiivisia juhlatelttoja?

– Sinä aikana kun olen itse hoitanut näitä asioita, vastaan ei ole tullut tällaista isoa tapahtumaa, joka vaatisi teltan.

Voiko kuka tahansa pyytää Metsähallitukselta lupaa järjestää Aulangon puistometsässä juhlia?

– Lähtökohtaisesti kaikki voivat pyytää lupaa. Lupapyynnöt tarkastellaan tapauskohtaisesti. Paviljongissa on pidetty intiimejä, pieniä häätilaisuuksia. Kaikki tapahtumat pyritään järjestämään niin, että niistä ei ole haittaa muille alueella liikkuville ihmisille.

Jos Aulangon puistometsässä järjestää tapahtuman, täytyykö siitä maksaa Metsähallitukselle?

– Ei, mikäli meidän henkilökuntaamme ei tarvitse sitoa tapahtumaan. Jos tapahtuma edellyttää Metsähallituksen henkilökuntaa, otamme maksun. HäSa

Päivän lehti

21.2.2020