fbpx
Kanta-Häme

Jazz toimii myös taustalla

Kun Spirit of New Orleans Jazz Band soittaa, ei 2,5-vuotias Aarni Saunamäki voi muuta kuin jammata sydämensä kyllyydestä.

– Aarni on kyllä ihan meiningeissä, isä Eero Saunamäki myhäilee tyytyväisenä taka-alalla.

Helsingissä asuvalle muusikkoperheelle Linna Jazzista on tullut jo perinne. Puistossa sama paikka palvelee jo kolmatta kesää.

– Se on juuri täydellinen! Puita niille, jotka haluavat olla varjossa, ja aurinkoa lopuille, Saunamäki selittää.

Saunamäen kollega soittaa tuubaa Spirit of New Orleansissa, ja Hämeenlinnasta kotoisin olevan vaimon vanhemmat asuvat puiston laidalla.

Appivanhemmat ovat pakanneet mukaan kasoittain omatekoisia eväitä. Mukana on ainakin erilaisia salaatteja, herneitä, lohileipiä sekä sipsejä.

– Mummo ja pappa tykkäävät laittaa evästä, ja me totta kai tykätään että he tykkäävät niin tehdä! Saunamäki nauraa.

Kävijöitä ennätysmäärä

Linnajazzin ilmainen pääkonsertti houkutti paikalle puistontäydeltä ihmisiä epävakaisesta säästä huolimatta. Taiteellinen johtaja Timo Lehto arvioi, että kävijämäärä saattoi ylittää reilustikin edellisen vuoden lukemat.

– Vaikuttaisi siltä, että lama-ajasta huolimatta kotimaanmatkailu suosio ei kuitenkaan ole hiipunut, pikemminkin päinvastoin, Lehto sanoo tyytyväisenä.

Myös torstaista sunnuntaihin järjestetyt maksulliset konsertit olivat suosittuja. Ainakin kaikki risteilyt ja kirkkokonsertit myytiin loppuun. Myös Suisto-klubin ja Rantakasinon keikat vetivät tuvat täyteen.

Nopea mutta raju sadekuuro kasteli jazzkansan puistokonsertin aikana ainakin kahteen otteeseen, joten mukaan varatut sateenvarjot, pressut ja sadetakit pääsivät myös tositoimiin.

Musiikki hyvä, ruoka paras

Puiston laidalla sijaitsevan puutalon asukkaat olivat kantaneet pihapöydän aidan yli puistonurmikolle.

– Hyvä on tunnelma! Grillikin on pihassa ja vieläpä pyörien päällä, äkkiäkös sen tähän rullaan, suunnittelee Lars von Lehtiöksi itsensä esittelevä herrasmies.

Grilliin pääsee ainakin poron sisäfilettä, sillä mukana on useampikin pohjoisen kävijä.

Seurue on istunut paikallaan pitkään, joten suunnitelmat pihapiirin parantamiseksi ovat nekin jo ehtineet pitkälle.

– Kaupunki voisi rakennuttaa veronmaksajiensa käyttöön katoksen sekä maksuttoman parkkialueen, naapurukset suunnittelevat.

Sadekuurolta säästyneet, hämeenlinnalaiset Erika Heinonen, Katriina Räisänen ja Linda Arvonen eivät omista jazz-levyjä. Kaverusten mielestä jazz on kuitenkin oivallista taustamusiikkia.

– Parasta tänään on syöminen! Musiikki toimii hyvin taustalla, ja kyllä osa esiintyjistäkin on ainakin nimeltä tuttuja. (HäSa)

Menot