Kanta-Häme

Jenkkifutarien unelma odottaa Orlandossa

Kolme hämeenlinnalaista jenkkifutisjunioria pakkaa pian varusteensa ja matkustaa unelmien pelireissulle Yhdysvaltojen Orlandoon.

Floridassa joulukuun alkupuoliskolla järjestettävä Pop Warner Super Bowl -tapahtuma kerää yhteen kaikkiaan noin 16 000 nuorta eri puolilta maailmaa. Turnaus järjestetään jo seitsemättä kertaa, mutta suomalaiset ovat mukana nyt ensimmäistä kertaa.

Matkaan lähtevät sekä U13- ja U15-joukkueet, huoltojoukkoineen ja valmentajineen yhteensä 82 henkeä.

Hämeenlinna Huskiesin riveistä matkaan ovat lähdössä 13-vuotiaissa pelaavat Leo Hieto ja Pyry Kanerva sekä 15-vuotiaiden joukkueen Jerry Nasi.

Pojat kertovat, että mukaanpääsy oli kiinni ilmoittautumisnopeudesta, sillä matkan suosio yllätti myös reissun järjestäjän Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon liiton.

– Jos tällainen paikka tulee, pitää olla nopea, Pyry Kanerva tuumii.

Jerry Nasi kertoo olleensa 20 ensimmäisen ilmoittautuneen joukossa.

Leo Hieto arvelee, että hämeenlinnalaisten joukossa olisi varmaan ollut muitakin halukkaita lähtijöitä. Näin siitäkin huolimatta, että matkan hinta, 2500 euroa, jää jokaisen lähtijän maksettavaksi.

Pojat tunnustavat, että vanhempien lompakolla on käytävä.

– Mulle isä sanoi, että sä sitten varmaan lähdet sinne ja lupasi maksaa, Jerry Nasi kertoo.

– Minä joudun maksamaan itsekin osan matkasta, Pyry Kanerva lisää.

Floridassa odotettavissa on paitsi kovia pelejä, myös muuta mielenkiintoista ohjelmaa, kuten tutustuminen Disney Worldiin ja Hollywoodin studioihin. Luvassa on myös iso juhla, jossa on mukana valtavasti muualta tulleita pelaajia.

– Odotan pelaamista, treenejä ja sitä, millainen meno siellä on, Leo Hieto luettelee.

– Odotan tosi innokkaasti. Olen aina halunnut päästä Amerikkaan ja vielä pääsee pelaamaankin, Jerry Nasi tuumii.

Pyry Kanervalle Orlando ei ole ihan vieras paikka. Hän kävi siellä kolme vuotta sitten, mutta sillä kertaa ei ollut kyse pelaamisesta.

Edessä on uusia haasteita, sillä Orlandossa pelataan isommalla kentällä, mihin junioripelaajat ovat tottuneet. Kentällä on myös kerrallaan tavanomaista isompi ryhmitys eli 11 henkeä, kun Suomen juniorisarjoissa pelataan yleensä seitsemällä tai yhdeksällä pelaajalla.

Lähtijät ovat valmistautuneet tulevaan leireilemällä ja hiomalla pelikuvioita lokakuussa Vantaalla ja viime viikonloppuna Seinäjoella. Koska Team Finlandin Blue Lions -joukkueet on koottu ilmoittautumisnopeuden perusteella, on pelaajilla kaksi vaihtoehtoista pelipaikkaa.

Leo ja Jerry pelaavat normaalisti puolustuksen tukimiehinä, Pyry keskushyökkääjänä. He pääsevät ilmeisesti pelaamaan ainakin osan aikaa tutulla paikallaan.

Suomen joukkueet kohtaavat turnauksen alkulohkossa Kanadan, Arabiemiraatit ja Meksikon.

– Kanada taitaa olla noista kovin vastus, pelaajat arvelevat.

Jatkovastustajat määräytyvät lohkosijoituksen mukaan.

– Odotan tosi mielenkiinnolla sitä, millainen laatu ja taso muissa maissa lajin on, Jerry Nasi tiivistää. HäSa

Juttua korjattu 28.11.: Korjattu Jerry Nasin sukunimen kirjoitusasua.  

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic