Kanta-Häme

Jenkkiherkut vyöryvät vauhdilla

Friteerattuja lihaherkkuja Amerikan malliin tuottava Buffalo Foods on valmis tositoimiin.

Vuosi sitten Kantolaan entisen lihateollisuuden tutkimuskeskuksen tiloissa aloittaneen yrityksen tuotanto käynnistyi toden teolla maaliskuussa.

– Nyt on harjoittelu ohi, laajentuminen tapahtuu vauhdilla. Kesään mennessä tuotteitamme myydään sadassa K-ryhmän kaupassa, muiden muassa Hämeenlinnassa, pääkaupunkiseudulla ja Turussa, yrityksen makumestari Harri Ihanainen kertoo.

Tiiriön K-Citymarketin kanssa sopimus on jo tehty.

– Riihimäen K-Citymarketista tuotteita puolestaan jo saa, samoin Hätilän, Hattulan ja Turengin K-Supermarketeista.

Myös Kantolan henkilökunta tuplaantuu kesään mennessä kymmeneen työntekijään.

TOUKOKUUSSA yrityksen uppopaistetut lihavalikoimat saavat rinnalleen dippejä ja kastikeryhmiä.

– Tekeillä on viisi erilaista kastiketta, samoin myös muita uutuus- ja kausituotteita. Esimerkiksi friteeratuista kanansiivistä tulee myös tulisempi versio.

Ravintolabisnekseen ei Buffalo Foods aio ryhtyä. Odotettua lounasravintolaa ei alkusuunnitelmista poiketen Kantolaan ilmesty.

– Sitä ei olisi tarpeeksi kannattavaa pitää, vaikka asiakkaita olisi päivässä sata. Sen sijaan tilalle on kaavailtu lisukkeita ruokiimme valmistavaa yritystä.

Yrityksen nimeä Ihanainen ei vielä tässä vaiheessa paljasta, sillä lupia ei ole vielä haettu.

– Lupahakemukset lähtevät liikkeelle vasta ensi viikolla. Joka tapauksessa yritys valmistaisi kastikkeita, juustoja, makaronia ja muuta täydennystä aterioihimme.

Buffalo Foods valmistaa, markkinoi ja myy Buffalo Fried Chicken ja Buffalo BBQ -jenkkiherkkuja Suomen markkinoille.

Valikoimiin kuuluu muun muassa friteerattua suomalaista kanaa, espanjalaisen porsaan ribsejä ja maissikuoreen leivottua makkaraa.

TULLIKAMARIN ruokatehtaassa Keinusaaressa toimivan Linnan Herkkujen vuosi 2016 on myös niin ikään lähtenyt ryminällä liikkeelle.

Valmisruokia eri toimijoille vuodesta 2014 alkaen tuottanut yritys viilasi viime vuonna yritystoimintasuunnitelmaansa uusiksi.

Suurimmat markkinat löytyivät kastike-, marinadi-, ja hillotuotannosta.

– Teemme edelleen myös valmisruokia. Meillä on nyt noin 10 isoa asiakasta. Salassapitosopimuksen olemme tehneet osan asiakkaiden kanssa, joiden nimiä en voi paljastaa, tuotekehittäjä Miika Lilja sanoo.

VALMISRUOKIA YRITYS on suunnitellut muun muassa Keskolle, S-Ryhmän ABC-ketjulle, Meira Nova -tukulle ja LSG-Cateringille, joka muonittaa mm. Finnairin kaukoliikennettä.

Hämeenlinnassa iso yhteistyökumppani on Vanajanlinna Group. Vähittäiskauppayhteistyö on Liljan mukaan vielä vireillä.

Tällä hetkellä Linnan Herkkujen tuotanto pyörii kolmella työntekijällä. Toimitukset hoitaa eteenpäin kahdesti viikossa Kovanen logistiikka.

– Kesän jälkeen tarkoituksena on palkata kaksi työntekijää lisää.

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic