Kanta-Häme Janakkala

Jenni Jokelaa esitetään Janakkalan vt. kunnanjohtajaksi - Kunnanjohtajahakua varten valittiin haastatteluryhmä –

Kunnanhallitus valitsi kuusihenkisen haastatteluryhmän ja sen johtoon Merja Taposen.
Kuva: -

Janakkalan kunnanhallitus nimesi maanantain kokouksessaan haastatteluryhmän kunnanjohtajan hakuprosessia varten.

Ryhmään valittiin kunnanhallituksesta Pirjo Alijärvi (sd.), Samuli Vesioja (ps.), Rita Kannisto (kok.) ja Ari-Pekka Jaatinen (vas.). Valtuuston puheenjohtajistosta ryhmään valittiin Merja Taponen, joka nimettiin myös ryhmän koollekutsujaksi ja puheenjohtajaksi, sekä Anssi Lepistö (vihr.)

Haastatteluryhmän sihteerinä toimii hallintosihteeri Minna-Liisa Mäkilä.

Ryhmällä on oikeus valita hakijoista ne, jotka lähetetään soveltuvuusarviointiin. Ryhmällä on myös oikeus hankkia asiantuntija-apua tehtävässään.

Kunnanjohtajan virka julistettiin haettavaksi kunnanhallituksen päätöksellä aiemmin tässä kuussa. Virka vapautui, kun Tanja Matikainen irtisanoutui marraskuun lopulla näkemyserojen takia. Kunnanhallitus myönsi hänelle eron niin, että virkasuhde päättyy tammikuun lopussa.

Valtuusto valitsee

Kunnanjohtajan valitsee valtuusto. Hakuprosessissa otetaan huomioon myös suostumuksensa virkaan antaneet.

Kunnanjohtajan sijaisena on toiminut Matikaisen lähdön jälkeen talous- ja hallintojohtaja Jenni Jokela. Kunnanhallitus päätti maanantaina, että hänelle maksetaan sijaisuudesta oto-korvausta tammikuun loppuun saakka. Tämä korvaus on 25 prosenttia kunnanjohtajan palkasta eli runsaat 2 300 euroa.

Siitä, kuka aloittaa vt. kunnanjohtajana helmikuun alussa, päättää valtuusto. Kunnanhallitus esittää, että tehtävään valittaisiin Jenni Jokela. Vt. johtajan pesti jatkuu siihen asti, kunnes virkaan valittava kunnanjohtaja ottaa viran vastaan.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että vt. kunnanjohtajalle maksettaisiin viran hoidosta noin 9 300 euron kuukausipalkka.

Kunnanjohtajan viran hakuaika päättyy sunnuntaina 19. helmikuuta kello 15. HäSa

 

Aiheesta aiemmin:

Luottamuspula johti Janakkalan kunnanjohtajan lähtöön – Matikainen kuitenkin kiistää luottamuspulan (26.11.2020)

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic