Kanta-Häme

Jo 31 kuollut tulipaloissa - muista tarkistaa kesämökin palovaroitin!

Toukokuun loppuun mennessä oli Suomessa jo 31 ihmistä tulipaloissa. Kuolleista 11 oli yli 65-vuotiaita. Viime vuonna vastaavaan aikaan palokuolemia oli 36. Uhrien määrä on ennakkotieto ja perustuu Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön SPEKin mediaseurantaan. 

Järjestö muistuttaa, että myös kesäasunnolla täytyy olla toimivat palovaroittimet. Palovaroittimien toiminta täytyy tarkistaa säännöllisesti mökilläkin, sillä talven kylmät ja kosteat olosuhteet ovat voineet vahingoittaa varoitinta. SPEKin mukaan uusi palovaroittimen paristo on hyvä tuominen mökille.

Kesämökillä tulipalo voi saada alkunsa tulisijoista, sähkölaitteista tai kaasulaitteista.  SPEKin mukaan mökillä on syytä miettiä etukäteen, miten rakennuksesta poistutaan ja missä kokoonnutaan, kuka huolehtii lapsista ja vanhuksista, kuka soittaa hätänumeroon ja kuka ryhtyy alkusammutukseen.

Kesäasunnon osoite tai koordinaattitiedot on hyvä laittaa näkyville kokoontumispaikan läheisyyteen. Avun tulo voi mökillä kestää huomattavasti kauemmin kuin kaupungissa.

 

Hätäkeskuslaitoksen verkkosivuilla voi laatia ja tulostaa ohjeen, jonka avulla vieraatkin osaavat tarvittaessa tilata ambulanssin tai palokunnan syrjäisellekin mökille: http://www.112.fi/hatanumero_112/tieda_sijaintisi

 

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic