Kanta-Häme

Jo 48 maakunnan yhdistyksellä avustaja – Palkkatuella voi työllistää pitkäaikaistyöttömän lähes ilmaiseksi

Yhdistysavustajan palkkaamiseen voi tutustua torstain kylätreffeillä, jotka järjestetään verkossa torstaina.
Vojakkalassa yhdistykseen avuksi palkattu työntekijä on vastannut kiinteistöjen viikoittaisesta hoidosta ja ylläpidosta sekä pienistä vuosittaisista remonttitarpeista. Kuva muutaman vuoden takaa Vojakkalan lavalta. Kuva: .
Vojakkalassa yhdistykseen avuksi palkattu työntekijä on vastannut kiinteistöjen viikoittaisesta hoidosta ja ylläpidosta sekä pienistä vuosittaisista remonttitarpeista. Kuva muutaman vuoden takaa Vojakkalan lavalta. Kuva: .

Hämeen Kylät järjestää tänä syksynä kylätreffejä verkossa kylä- ja asukastoimijoille, yhdistysväelle sekä kylien ystäville.

Torstaina 5. marraskuuta teemana ovat kylien yhdistysavustajat.

Hämeen Kylien työvalmentaja Päivi Äyhönen kertoo, miten yhdistyksen työllistämiskuvio toimii käytännössä, ja illan aikana käydään läpi yhdistysavustajien työnkuvaa.

Taustalla TriPla-hanke

Yhdistykset voivat työllistää palkkatuella pitkäaikaistyöttömän lähes ilmaiseksi. Taustatukena toimii Kanta-Hämeessä Leader-LounaPlussa ry:n ja Hämeen Kylät ry:n yhteinen TriPla II -hanke. Hanke toimii Kanta-Hämeessä nyt viidettä vuotta.

– Tänä vuonna 48 yhdistystä on palkannut työntekijän palkkatuella TriPlan kautta Kanta-Hämeen alueella, kertoo hankesihteeri Sanni Kurkela Leader-LounaPlussasta.

Yhdistyksistä 16:lla on ollut kaksi tai kolme työntekijää yhtäaikaisesti.

Vojakkalan Valpas työllisti kiinteistönhoitajan

Kylätreffeillä esimerkkitapauksena toimii Vojakkalan kylän urheiluseura Vojakkalan Valpas, joka on palkannut kiinteistönhoitajan palkkatuella kesäkaudeksi vuodesta 2015 lähtien.

Kiinteistönhoitaja on huolehtinut Lopella Kylätuvan, Vojakkalan lavan ja uimarannan kunnossapidosta. Jos hänelle on jäänyt ylimääräistä aikaa, ovat yhdistyksen jäsenet voineet tilata kiinteistönhoitajalta tilapäistä apua pientä korvausta vastaan.

Puoli vuotta töitä

Pääsääntöisesti työntekijä tekee yhdistyksen töitä palkkatuella puoli vuotta. Suurin osa on tämän jakson jälkeen löytänyt jatkopaikan yrityksessä tai lähtenyt kolutukseen.

TriPlan työvalmentajat ja yrityskoordinaattori toimivat koko työsuhteen ajan sekä työntekijän että työnantajayhdistyksen tukena.

 

Kylätreffit 5.11. Kello 18. Tarkemmat tiedot Kylätreffeistä ja osallistumislinkki löytyvät netistä www.hameenkylat.fi