Kanta-Häme

Johtajakohu on nyt haudattu

– En ole huomannut minkäänlaista epäsopua. Asioita on hoidettu hyvässä yhteistyössä ja selvitelty haasteellista taloustilannetta, kommentoi kunnanjohtaja Pekka Määttänen (kesk.) virkavalintaansa liittynyttä poliittista myrskyä.

Kunnanvaltuuston päätöksestä valita Pekka Määttänen uudeksi kunnanjohtajaksi valitettiin ja nyt odotetaan hallinto-oikeuden ratkaisua valituksesta.

Poliittiseen kohuun vedettiin mukaan myös Pekka Määttäsen ulosotossa olevat 70 000 euroa, joista kunnanhallitus kuuli Määttästä erikseen.

– Asia on selvitetty ja jätetty taakse. Taustalla on vaikea perintöriita, jossa leskeksi jäänyt äitini oli joutua jättämään asuntonsa ja joutua laitokseen. Nyt hän asuu kotona kotihoidon turvin, Määttänen selvittää.

Pekka Määttänen aloitti Hausjärven kunnanjohtajana lokakuun alusta. Ensi töikseen hän on uppoutunut kunnan ensi vuoden talousarvion laadintaan.

– Kunnalla on tiukka tilanne. Tänä vuonna tehdään vielä positiivinen tilinpäätös, mutta ensi vuoden talousarvio näyttää hallintokuntien esitysten jälkeen vielä 800 000 euroa alijäämää.

Vaikka tuoreessa kuntien elinvoimaisuutta mitanneessa tutkimuksessa Hausjärvi asettui kehittyvien ja taloudeltaankin hyvien kuntien joukkoon, väkiluku on jo pitempään ollut hienoisessa laskussa.

Kunnan on löydettävä keinot houkutella asukkaita ja yrityksiä lisäämään elinvoimaa. Taajamat kuihtuvat lähellä pääkaupunkiseutuakin.

Turun seudulta tullut mies tunnustaa, ettei itse aiemmin edes tiennyt, missä Hausjärvi on. Hausjärveltä puuttuu slogan, kärki jolla noustaan tunnetuksi. Lopella on peruna, Hausjärvellä historia Oitin kanuunoineen (Emil Niklander).

– Miinan Montun kesäteatteri ja Mommilanjärven soutelu ovat hienoja tapahtumia, joita on kehitettävä. Lisäksi tilaa olisi vaikka kesäiselle festivaalille.

Määttänen vakuuttaa, että tekee kaikkensa Miinan Montun jatkuvuuden takaamiseksi.

Maskun yhteysjohtajana työskennellyt Määttänen sanoo, että elinvoiman vahvistaminen kytkeytyy tiiviisti Riihimäen seudun ja koko Kanta-Hämeen kehittämiseen.

– Meidän pitää saada pääkaupunkiseudun vahvasta kasvusta siivu tänne. Meidät pitää tuntea yhtä hyvin asuinpaikkana kuin hyvänä kotipaikkana yrityksille.

Yrityksille koko Riihimäen seutu tarjoaa erinomaisen paikan, jonka moni yritys on jo hyödyntänyt. Tärkeintä Määttäsen mielestä on pitää erityisen hyvää huolta olemassa olevien yritysten kehittymisen turvaamisesta.

– Uusien yritysten saaminen yhtä hyvin Riihimäelle, Lopelle kuin Hausjärvelle hyödyttää koko aluetta. Osa työntekijöistä asettuu varmasti asumaan tänne.

– Yritystontteja on ja niitä on oltava tarjolla, mutta myös hyviä asuinalueita. Monni näyttää nyt olevan Hausjärven vahvimmin kehittyvä taajama, jota on kehitettävä. Häsa

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic