Kanta-Häme

Johtajan haku jatkuu syyskuun loppuun

Hattulan kunnanjohtajan viran hakuaika jatkuu syyskuun loppuun saakka. Hattulan kunnanhallitus päätti uudesta hakukierroksesta kokouksessaan maanantaina äänestyksen jälkeen. 

Kunnanhallituksen jäsen Erkki Pänkäläinen (kok.) ehdotti, että kolme soveltuvuusarviointeihin osallistunutta hakijaa eli Kuusamon kaupungin hallinto- ja talousjohtaja Anu Helin, asianajaja Arto Viljanen Hattulasta ja Humppilan kunnanjohtaja Marko Järvenpää olisi kutsuttu valtuuston haastatteluun. Sen jälkeen valtuusto olisi päättänyt valintaprosessin jatkosta. Pänkäläisen esitystä kannatti Elina Hanska (kok.). 

Äänestyksessä Pänkäläisen esitys hävisi äänin 3–6. Näin ollen uusi haku järjestetään saman tien.

Ensimmäisellä kierroksella kunnanjohtajan virkaa haki 20 henkilöä, joista seitsemän ja yksi suostumuksensa antanut eli Humppilan Järvenpää kutsuttiin valintaa valmistelevan työryhmän haastatteluun.

Haastatelluista kolme kutsuttiin soveltuvuusarviointeihin. Heistä yksikään ei noussut selväksi ykkösehdokkaaksi, ja tämän takia työryhmä esitti viran julistamista uudelleen haettavaksi. 

Ensimmäisen kierroksen hakijat ovat mukana myös uudella kierroksella. Kunnanhallitus päätti lisäksi, että uuden hakukierroksen jälkeen valintaa valmisteleva työryhmä suorittaa hakijoiden haastattelut, mutta haastateltavat valitsee koko kunnanhallitus. 

Haun aikataulu oli alun perin melko tiukka, sillä uuden kunnanjohtajan toivottiin aloittavan työssään hyvissä ajoin syksyllä. Nyt uusi kunnanjohtaja pääsee aloittamaan työn aikaisintaan loppuvuodesta. HÄSA

Päivän lehti

7.4.2020