Kanta-Häme

Joko kohta syödään Ossin pullaa?

Tammikuussa tulipalosta kärsinyt hämeenlinnalainen leipomoyritys Ossin Pulla kunnostaa uusia toimitiloja teollisuushalliin Ratasniittyyn. Kevättalvella ounasteltiin, että leipomo päästäisiin avaamaan ”parin kuukauden päästä”. Mikä on tilanne, yrittäjä Ossi Tamminen?

– Se oli aika optimistinen arvaus. Nyt tavoitteena on, että voisimme avata juhannukseksi, mutta ei sitäkään varmaksi uskalla luvata.

Mikä viivyttää?

– Rakentaminen ei ole koskaan kovin nopeaa. Tässä on esimerkiksi tilailtu erilaisia ilmastointilaitteita ja savunpoistoikkunoita, joiden toimitusajat ovat pitkät.

Miten leipomotilojen rakentaminen onnistuu teollisuushalliin?

– Ilmastoinnin järjestäminen on leipomotilassa suurin asia. Kotileipuritkin tietävät, ettei taikina siedä vetoa. Silti ilman pitää vaihtua.

Tuleeko Ratasniittyyn nyt jotain ihan uutta, jota ei Aulangontien toimitiloissa ollut?

– Uutta tehokasta ja ekologista tekniikkaa otetaan käyttöön. Esimerkiksi hukkalämpö otetaan talteen ja pyritään selviämään matalalla energiankulutuksella.

Entä tuotteet? Lupaatko jotain uutta?

– Vanhoilla tutuilla tuotteilla lähdetään liikkeelle. Uutuuksien teko vaatii ensin vähän sisäänajoa. (HäSa)

Päivän lehti

29.3.2020