Kanta-Häme

Jono hammashoitoon on lyhentynyt Janakkalassa

Janakkala jatkaa ostohammaslääkäreiden käyttöä. Perusturvalautakunta päätti tällä viikolla, että kunta ostaa yhden kokoaikaisen ja yhden osa-aikaisen hammaslääkäri-hammashoitaja-työparin työpanoksen Attendolta.

Hankinnan kilpailutti Kuntapro oy, ja kilpailutukseen osallistui kolme yhtiötä.

Uusi sopimus tulee voimaan kesäkuun alussa. Sopimus tehdään vuodeksi, mutta siihen liittyy mahdollisuus enintään kahteen optiovuoteen.

Nytkin kaksi ostotyöparia

Myös nykyinen sopimus on tehty Attendon kanssa. Kunnassa työskentelee tällä hetkellä kaksi Attendon hammaslääkäri-hammashoitaja-paria.

– Yksi ostotyöpari on ollut töissä joka arkipäivä ympäri vuoden. Toinenkin työpari on ollut yleensä arkipäivisin, paitsi ei tiettyinä loma-aikoina ja tiettyinä muina päivinä, sanoo johtava hammaslääkäri Vappu Lehmus.

Janakkalan hammashoito pystyi viime vuoden aikana purkamaan vaikeaa jonotilannetta. Vappu Lehmus kertoo, että aikuiset pääsevät nykyään kiireettömään hoitoon 6–7 kuukaudessa.

Janakkalassa on siis suurin piirtein saavutettu lainmukainen enintään kuuden kuukauden jonotusaika.

– Kun jonosta on päässyt hammaslääkärin tarkastukseen, hoidot pystytään toteuttamaan kohtuuajassa, siis potilaan hoidon kannalta järkevässä aikataulussa.

Hoidon kysyntä kasvaa

Tilanne ei välttämättä kuitenkaan pysy näin hyvänä pitkään. Lehmus kertoo, että hoidon kysyntä ja tarve näyttävät olevan kasvussa.

– Siksi jonotusaika on vaarassa venyä. Mutta parhaamme teemme, että pystyisimme vastaamaan palvelutarpeeseen lainmukaisessa ajassa.

Virkahammaslääkäreitä on ollut töissä Janakkalan hammashuollossa tämän kevään aikana kolme, ja kesäkuussa tulee neljäs. Näistä kaksi hammaslääkäriä on vastavalmistuneita, niin sanottuja osalaillistettuja hammaslääkäreitä.

– Lisäksi kesäksi saamme hammaslääketieteen kandidaatin hammaslääkärin töitä tekemään. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic