Kanta-Häme

Jopo-varkauksia tehtailleet jäivät kiinni

Hämeen poliisille tuli lauantaina puolen yön jälkeen ilmoitus kahdesta miehestä, jotka kantoivat Hämeenlinnan keskustassa lukittuja polkupyöriä. Poliisipartio tavoitti toisen tuntomerkkeihin sopivan henkilön ajamasta Jopolla.

Alustavassa puhuttelussa alle 20-vuotias mies kertoi anastaneensa kyseisen pyörän lisäksi muutaman muunkin pyörän ja osoitti partiolle anastamiensa pyörien sijainnin.

Miehen rikoskumppani, toinen samanikäinen mies, saatiin kiinni hieman myöhemmin. Hänenkin jäljiltään löytyi anastetuksi epäiltyjä polkupyöriä.

Tutkinnassa on ilmennyt, että kaksikko on anastanut kevään aikana useita kymmeniä Jopoja Hämeenlinnan seudulla. Osa pyöristä on myyty eteenpäin nettikaupoissa.

Poliisi on löytänyt eri kätköpaikoista parikymmentä pyörää, joiden yhteisarvo on useita tuhansia euroja. Osa pyöristä on ilmeisesti varastettu jo viime kesänä Lahden seudulta.

Poliisi etsii pyörille omistajia tehtyjen rikosilmoitusten kautta ja on yhteydessä omistajiin.

Poliisi muistuttaa, että nettikaupassa myytäviin polkupyöriin on syytä suhtautua varauksella etenkin, jos hinta on edullinen. Kannattaa tarkistaa, että pyörän rungon numero ja muut turvamerkinnät ovat näkyvissä eikä niitä ole viilattu pois tai sutattu tarroista.

Myyjältä on myös hyvä kysellä pyörän alkuperästä sekä pyytää ostokuittia. (HäSa)

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic