Kanta-Häme

Jorma Höök pysyy demarina

Puolueiden väliset voimasuhteet eivät näytä muuttuvan Riihimäen kaupunginvaltuustossa, vaikka kokoomus nousi 11 jäsenellään suurimmaksi ryhmäksi. Sosialidemokraattien ryhmä kapristui 10-jäseniseksi Jorma Höökin erottua ja perustettua yhden miehen ryhmän.

– Olen yhä perin pohjin sosialidemokraatti aatemaailmaltani ja tulen myös toimimaan sen arvomaailman pohjalta. Tietysti on asioita, joissa kuntatasolla pohditaan kaupunkilaisten etua ilman puoluesidonnaisuutta. Silloin ratkaisen kantani oman oikeustajuni pohjalta, Höök selventää asemaansa.

Riihimäen sosialidemokraattien kunnallisjärjestön puheenjohtaja Kaisu Kotirinta arvioi, että demarien valtuustoryhmä hakee tarvittaessa valtuustossa yhteistyökumppanin muista ryhmistä. Kumppani valitaan tilanteen ja asian perusteella. Kiinteitä koalitioita ei ole tarkoitus perustaa.

Jorma Höök päätyi perustamaan oman ryhmän, kun hän jäi ilman tavoittelemiaan luottamuspaikkoja kaupunginhallituksessa ja valtuuston puheenjohtajistossa. Lisäksi hän arvostelee Riihimäen sosialidemokraattien kunnallisjärjestöä ja jäsenistöä, joka nosti tarkastuslautakuntaan Mikko Lundin ja Hyrian hallitukseen Kari Vilkmanin.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajan tehtävästä viime kaudella eronnut Mikko Lund ei Jorma Höökin oikeustajun mukaan sovi tehtävään. Kari Vilkman taas erotettiin muutama vuosi sitten ammattikoulutuksen kuntaliiton hallituksesta luottamuspulan vuoksi.

Höök putosi

jäsenäänestyksissä

Jorma Höök on ehtinyt toimia valtuutettuna yhdeksän kautta eli 36 vuotta. Riihimäen sosialidemokraattien kunnallisjärjestön puheenjohtaja Kaisu Kotirinta torjuu ajatuksen, että kunnallisjärjestössä olisi kävelty Jorma Höökin yli.

– Luottamuspaikkojen jako ja henkilöesitykset käsiteltiin jäsenkokouksessa. Henkilöistä äänestettiin, joten tulos syntyi demokraattisesti. Jorma Höök oli ehdolla niin hallitukseen kuin valtuuston varapuheenjohtajaksi, mutta näin kävi.

Kaisu Kotirinta korostaa, että äänestäjät valtuuttivat Jorma Höökin edelleen kaupunginvaltuustoon.

– Kunnallisjärjestön jäsenkokouksen päätös ei merkitse, etteikö Höökin kokemusta ja taitoa arvostettaisi edelleen.

Tarkastuslautakunnan ja Hyrian hallituksen miehittäminen tapahtui jäsenkokouksessa myös äänestämällä. Ongelma täyttämisessä oli, ettei kummallekaan paikalle ollut pystyviä ja halukkaita vaihtoehtoisia tarjokkaita.

– Tarkastuslautakuntaan oli lisäksi valittava jäsen valtuutetuista. Esko Nummelan ja Mikko Lundin lisäksi vaativa tehtävä ei houkutellut muita demareita.

Kaisu Kotirinta kertoo Kari Vilkmanin valinnasta myös, etteivät kaikki sosialidemokraatit ole olleet yksimielisiä runsaan kuuden vuoden takaisen ammattikoulutuksen johtokunnan erottamisesta. (HäSa)

Mainos