Kanta-Häme

Jorma Uotinen hurmasi väkijoukon lavakarismallaan

Goodmanin lauantainen muotinäytös keräsi lavalle eturivin tähtikaartia ja kauppakeskuksen täyteen yleisöä.

Raikuvimmat aplodit sai tanssikonkari Jorma Uotinen, joka esitteli pyörähdyksillään kevään muotia.

– Malli on malli, joka kävelee, mutta minä edustan täällä julkisuuden henkilöä. Ihmiset odottavat minulta jotain muutakin kuin kävelemistä, Uotinen perustelee räväkkää lavaesiintymistään.

Muotinäytökseen Uotisen ei tarvitse valmistautua, sillä takana on 40 vuoden kokemus näyttämöiltä. Hän myöntää, että lavalla esiintyvä taiteilija ja arkinen Jorma Uotinen ovat erilaisia.

– Jokaisella on omat arki ja yksityisyytensä, mutta en minä sillä tavoin erottele itseäni, että olisin kaksi eri ihmistä. Tietysti olen kyllä tietoinen julkisuudestani, kun astun ulos ovesta.

Uotinen kertoo kiireisestä arjestaan. Perjantaina hän oli esiintymässä teatterissa Raumalla ja sunnuntaina odottaa suora lähetys. Kauppakeskuskeikat ovat työn parhaita paloja.

– Kaikki se energia pitää varastaa täältä. Ihmiset odottavat kohtaamisia, ja minä taas saan niistä itselleni voimaa jaksaa eteenpäin. Toivon, että saisin aikaan hyvää mieltä ja energiaa ihmisissä, Uotinen pohtii.

– Se motivoi, että saa kohdata ihmisiä suoraan, eikä vain ruudun välityksellä.

Arkipukeutujana Uotinen sanoo olevansa tarkka ja valikoiva. Hän haluaa, että kaikki hänen vaatteensa ovat toisiinsa yhdisteltävissä. Silmälasienkin tulee sointua asuun.

Kysymykseen, mitä yhteistä tanssilla ja muodilla on, Uotinen vastaa sutjakasti.

– Käytän sellaista lausetta, että tyyli on mielipide ja vain yksi. Se pätee molempiin. Vaikka muodit vaihtuvat, se oma tyyli pysyy. Sama se on tanssissakin, sillä jokaisella on oma tyyli esiintyä ja tanssia.

Lauantaina Goodmanin Tähtiaukion lavalla nähtiin ammattimallien lisäksi myös MTV3:n suosikkiohjelman Tanssii Tähtien Kanssa –kilpailijoita.

Mannekiineina edustivat Musta Barbaari eli James Nikander sekä tanssinopettajat Katri Mäkinen ja Ansku Bergström.

Uotinen kertoo, että parien kenraaliharjoituksia katsoessaan hän pohtii jo sanomisiaan lähetystä varten. Hän muistuttaa, että puutteesta mainitseminen voi olla myös kannustamista. Kenenkään mokaamista hän ei silti odota.

– Odotan onnistumisen hetkiä. Kymppi tulee, jos joku onnistuu. Annoin aika varhaisessa vaiheessa ensimmäisen kympin. Ei pidä ajatella niin, että pidetään nyt matalaa profiilia, vaan jos joku on hyvä, se on hyvä. HÄSA

Päivän lehti

25.5.2020