Kanta-Häme

Jouko Ahola kuvaa Norjassa

Pari vuotta sitten hämeenlinnalainen Jouko Ahola ,43, viipotti kaupungilla jatkotukassa. Nyt Aholan hiukset on leikattu lyhyiksi, ja sivuilla on kuviota jos jonkinnäköistä.

Syyksi paljastuu elokuvarooli norjalaisessa mustassa rikoskomediassa Wendy Efekten.

Ensi viikolla purkitetaan viimeiset kohtaukset. Samalla viikolla Norjassa tulee ensi-iltaa Jakten på Berlusconi, jossa Aholalla on myös rooli.

Kaikki sai alkunsa, kun Aholalle tuli kutsu koekuvauksiin toukokuussa 2013. Silloin koekuvattiin Berlusconi-elokuvaa. Filmiryhmällä oli halu löytää suomalainen näyttelijä esittämään suomalaista Aria.

Arin roolin sai näyttelijä Carl-Kristian Rundman. Ohjaaja vakuuttui kuitenkin Aholasta ja halusi hänet Rundmanin työpariksi, Kosovon albaaniksi, joka perii velkoja.

– Olemme Arin kanssa kaverukset. Ari on aivot, ja minun roolihahmoni Jeton nyrkki, Ahola kertoo.

Jakten på Berlusconi sai norjalaisilla elokuvajuhlilla hyvät arvostelut, ja ohjaaja päätti tehdä elokuvalleen jonkinlaista jatkoa, jossa on osin sama näyttelijäporukka.

Ahola kertoo, että Wendy Efekten -elokuvassa loppuratkaisu jää avoimeksi. Mahdollista onkin, että Arin ja Jetonin ”seikkailut” voivat tulevaisuudessa jatkua.

– Olemme saaneet ohjaajalta paljon hyvää palautetta. Kiva olisi vielä jatkaa.

Jouko Aholalla on paljon kokemusta kansainvälisistä elokuvatuotannoista. Hän on ollut mukana kymmenessä elokuvassa ulkomailla sekä kahdessa kotimaisessa lyhytelokuvassa ja yhdessä lasten elokuvassa. Näyttelijän työt hän aloitti ollessaan 29-vuotias.

Ahola harmittelee, että näyttelijän töitä olisi kiva tehdä enemmänkin.

– Mieluummin näyttelijän hommia tekisin kuin rakennusalan töitä. Etenkin, kun rakennusalalla työt ovat tällä hetkellä puuhastelua. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic