Kanta-Häme

Joulu on tehty harmoniasta

Musta ja kulta.

Niistä on Tiirinkosken tehtaan lifestyle-myymälän yrittäjän Nina Toivosen oma joulu tehty. Tai ainakin nämä värit toistuvat tänä vuonna hänen perheensä suuressa joulukuusessa, joka kannetaan myymälän pihapiirissä sijaitsevaan kotiin jouluaattona.

– Lapset saavat omat pikkukuuset huoneisiinsa, jotka he saavat koristella, ja äiti koristelee sitten oman kuusensa, etteivät koristeet mene väärään kohtaan, sisustamista rakastava Toivonen nauraa.

Myös lahjapakettien värimaailma on harmoniassa kuusenkoristeiden kanssa.

– Mustaa ja kultaa. Paketit ovat näin kuusen alla kauniit. Kirjavuus pilaisi idyllin.

Väriharmonia ja joulutuotteiden pelkistetty kauneus näkyvät myös lifestyle-myymälän puolella.

Mustan ja kullan lisäksi väreinä ovat valkoinen, harmaa, beige ja hopea. Sisustustavarat Nina Toivonen tilaa lähinnä Tanskasta, myös jouluksi.

Toivonen kertoo, että punaiseen ja vihreään jouluun kyllästyneet suomalaiset alkavat pikkuhiljaa löytää skandinaavisen sisustustyylin myös jouluun.

– Se tarkoittaa hillittyjä värejä ja pelkistettyjä muotoja. Asiakkaat ovat ottaneet tämän tyylin todella mieluusti vastaan ja sanoneet, että onpa ihanaa, kun täällä ei ole sitä värikästä joulua.

Omaa kotiaan Toivonen ei jouluksi koristele kuusen lisäksi kuin kynttilöin ja lyhdyin.

– Saan myymälän puolella toteuttaa itseäni sisustajana riittävästi.

Kolmisen vuotta toiminut Tiirinkosken tehdas avasi kahvilan viime juhannuksena, ja täksi jouluksi on avattu pieni ruokamyymälä, josta saa erikois- ja luomutuotteita.

Alkuvuodesta alkaa myös lihanmyynti. Myyntiin tulee oman tilan karitsanlihaa ja ylämaankarjan lihaa. HÄSA