Kanta-Häme

Joulu tulee tanssimalla

Kun musiikki torilla raikaa, alkaa Varpu Reilinin jalka vipattaa ja lantio keinua. Rollaattorilla kulkevaa Reiliniä ei tarvitse suostutella tanssimaan.

– Tanssi on veressä. Täällä torilla pitäisi olla huopatossutansseja. Niin tuotaisiin liikunnan iloa ja hyvää mieltä ihmisille, Reilin ideoi tanssiessaan torilla.

Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen Tanssivan joulukalenterin ensimmäinen luukku avautui maanantaina Hämeenlinnan torilla. Reilin oli siitä oikein mielissään.

Tällä kertaa teemana oli peräkonttijouludisco. Tuula Jalasvirta-Kreanderin, Tanja Kunnarin ja Aleksi Aromaan eläinhahmot tanssivat ja tanssittivat torikansaa. Samalla peräkontista jaettiin innokkaille pipareita ja joulukaramelleja.

Varpu Reilin innostui niin, että nappasi Tanja Kunnarin kyytiinsä rollaattoriin, ja show oli valmis ja ohikulkijoilla oli hauskaa.

Tanssia siellä, missä ihmiset ovat

Tanssiva joulukalenteri järjestetään Hämeenlinnassa kuudetta kertaa.

Tänä vuonna Hämeenlinnassa aukeaa 13 luukkua. Niitä on tehty yhteistyössä ravintola Rosson, Hoivia oy:n ja Keinusaaren hyvinvointikeskuksen kanssa.

– Olemme tanssineet lähelle ihmisten arkea. Joulukalenteria kysytään jo hyvissä ajoin, sanoo Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen toiminnanjohtaja Piia Kulin.

Tanssivan joulukalenterin toimintaidea on ollut tuoda tanssi sinne, missä ihmiset ovat. Samalla tanssijat haluavat tuoda esille tanssitaidetta.

– Tanssivat joulukalenterit ovat myös mahdollisuus hetken rauhoittumishetkeen arjen kiireen keskellä, Kulin sanoo. (HäSa)