fbpx
Kanta-Häme

Joulua avataan urakalla viikonloppuna Hämeenlinnan seudulla

Hattulassa juhlakausi käynnistyy osittain työn merkeissä, sillä lauantaina järjestetään uuden terveysaseman peruskiven muuraus. Stressipallokin muurataan kapseliin.
Viime vuoden tulishow'lle on luvassa jatkoa tämänvuotisessa joulunavauksessa Hämeenlinnan torilla. Arkistokuva Ville-Veikko Kaakinen

Hämeenlinnan seudulla on lähes runsaudenpulaa joulunavaustapahtumista alkavana viikonloppuna.

Hämeenlinnassa torilla käynnistetään joulu näyttävästi sunnuntaina, ja jo lauantaina esimerkiksi Iittalan lasimäki ja Hahkialan kartano järjestävät omat tapahtumansa.

 

Hattulassa suuri joulunavaustapahtuma järjestetään myös lauantaina. Päivään mahtuu myös virallisempaa ohjelmaa, sillä lauantaiaamu aloitetaan Parolan uuden terveysaseman peruskiven muurauksella.

Muuraustilaisuus järjestetään kello 9.30 alkaen työmaalla eli osoitteessa Parolantie 44. Juhlapuheen tilaisuudessa pitää kunnanjohtaja Katariina Koivisto. Terveysasemaan liittyvien urakoiden kokonaissumma ilman arvonlisäveroa on noin 3,9 miljoonaa euroa.

Peruskiveen muurattavaan kapseliin sijoitetaan rahoja, päivän lehti, prosenttitaidehankinnan esittelymateriaalia sekä Pihlajalinnan esite ja stressipallo.

Varsinainen joulunavaus alkaa kello 10 Juteinikeskuksen alueella. Siellä ohjelmassa on jouluteemainen Lego-näyttely sekä muun muassa myyjäiset ja tontturata.

 

Janakkalassa Laurinmäki avaa oman joulunsa lauantaina ja useissa muissa kohteissa on jouluohjelmaa marraskuun lopun ja joulukuun aikana.

Myös Hämeenlinnan seudun monissa museoissa, kuten Palanderin talossa ja Hämeenlinnan taidemuseossa on joulunaikaan räätälöityä ohjelmaa. Joulukonsertteja järjestetään seudun kirkoissa ja myös esimerkiksi Janakkalan Keltaisessa talossa ja Lopen koulukeskuksessa.

Myös myyjäisiä järjestetään lähes joka kylässä. HÄSA

Joulutapahtumia Hämeenlinnan seudulla

 

Hämeenlinna

24.11. klo 10-14, Kumppanuustalon joulumyyjäiset, mm. Pysäkin vapaaehtoisten käsitöitä, Kettukin taidepostikortteja, kuivakakkuja ja joulutorttuja. Kahvila Pikkutori avoinna.

24.11. klo 10-15, Hahkialan joulunavaus, Hahkialan kartano. Joulun tunnelmaa lumoavassa barokkimiljöössä.

24.-25.11. Lasimäen joulunavaus, Iittalan Lasimäellä on muun muassa joulupukki jututtamassa lapsia.

25.11. klo 15 joulunavaus, Hämeenlinnan tori. Joulukuusi ja keskusta saavat valot kaupungin tervehdyksen myötä, iltapäivä huipentuu musiikkiin ja tulishow´hun toripuistossa.

1.12. Suomenkasarmin joulu, joulutunnelmaa, tuotteita ja tapahtumia ihanassa miljöössä.

8.-9.12. Wetterhoffin Korttelijoulu, käsityöläisten myyntitapahtuma ja aitoa arvostavien ostospaikka.

8.-9.12. Joulumarkkinat, Elenia Areena. Tuotteita, palveluja ja jouluisia herkkuja glögin ja piparintuoksuisissa sisätiloissa.

15.12. Tuomaan markkinat, Hämeen linna. Käsityölahjat pukinkonttiin ja jouluinen ohjelma. Vapaa pääsy linnaan.

15.12. Hauhon Hawu-Joulu, Hauhon kirkonkylä. Joulutunnelmaa Wanhan Raitin miljöössä.

 

Janakkala

24.11. Janakkalan Laurinmäen Joulunavaus klo 13-16, Hakoistentie 373, Janakkala.

28.11. klo 18.30-19.30 Janakkalan Viihdekuoron 30-vuotisjuhlavuoden Rauhaa, vain rauhaa -joulukonsertti Pyhän Laurin kirkossa.

9.12. klo 15 Keltaisen talon joulukonsertti: Janita Juvonen ja Juho Taipale, Hakoistentie 373.

13.12. klo 16-19 Pääkirjaston joulunavaus Turengissa, Kengurumeininki Duo esiintyy klo 17.30. Nyt pompitaan niin, että tonttulakki lentää.

15.12. klo 10-15 Jouluiloa Hakolan marjatilalla. Villiä vilskettä, poniajelua, tonttupolku, joulupukki, pelimannien joululaulutuokio, lampaita, kanoja ja paljon muuta.

 

Hattula

24.11. Hattulan suuri joulunavaus klo 10-17 Juteinikeskuksella. Vetonaulana jouluteemainen Lego-näyttely ja lisäksi 30 pöydän myyjäiset, jouluherkkuja, tontturata, askartelua ja joulupukki leikkisine tonttuineen.

24.11. Parolan aseman joulumarkkinat klo 11-16, putiikkeja, lifestyle-bloggareita, käsityöläisiä ja vanhaa tavaraa. Glögiä, pullan tuoksua ja posetiivari Marcello. Asemantie 11, Hattula.

2.12. Leivintuvan joulumarkkinat kello 11-15. Paikalla lähes sata kaupppiasta, talutusratsastusta, joulupuuroa ja joulupukki. Uutuutena Vekka Liikenteen kuljetukset Wetterhoffilta Leivintuvalle ja takaisin. Ilamontie 5, Hattula.

 

Riihimäen seutu

24.11. Metsästysmuseon ja Lasimuseon yhteinen joulutori kello 10-15. Riihimäki.

24.11. Saksalaiset joulumarkkinat Granitin aukiolla ja kauppakeskus Majakassa kello 10-15. Tarjolla saksalaista bratwurstia ja glühweinia sekä muikkuja ja vohveleita. Riihimäki.

29.11. Hausjärven joulunavaus kunnanviraston etupihalla kello 18. JOululauluja, joulupukki ja jouluisia herkkuja.

1.12. Launosten joulupolku kutsuu Wanhojen talojen avoimiin oviin kello 11-15. Loppi.

Tarkempi listaus osoitteessa www.hameenliitto.fi

 

Menot