fbpx
Kanta-Häme

Joulukalenteri saa taas jalat alleen

– Yllättävän paljon näitä humpsahti, nauraa tanssija Tanja Kunnari.

Hämeenlinnassa jo perinteeksi muodostunut Tanssiva joulukalenteri alkaa taas tänään, ja tänä vuonna luukkuja on aiempia vuosia runsaammin.

Kalenterin ensimmäinen luukku avautuu tänään suoraan peräkonttiin, josta kömpivät susi, karhu ja kettu. Hämeenlinnan torilla nähtävä luukku on nimeltään Peräkonttijouludisco.

– Hengailemme torilla, jaamme tietoa ja luukutamme joululauluja, sekä kaikkein parhaita että kamalimpia, Kunnari kertoo.

Koska kyseessä on disco, tietysti torilla myös jorataan.

Joulukuun aikana eri puolilla Hämeenlinnan seutua nähdään ja koetaan muun muassa balettia, flamencoa, nykytanssia ja yhteisötanssia.

– Haluamme tuoda näkyväksi erilaisia juttuja eikä vain perusharrastamista ja tanssikoulumeininkiä. Tullaan ulos sieltä tanssisalista, Kunnari sanoo.

Kalenteri syntyy yhdistyksen ja paikallisten tanssiopistojen yhteistyönä. Myös sponsorien määrä on vuosien mittaan kasvanut. Nyt esitysten tilaajia on jo kuusi, joukossa muun muassa Riihimäen kaupunki.

Kalenteri laajeneekin nyt myös Riihimäelle. Peräkonttijouludisco huristaa naapurikaupunkiin joulua edeltävällä viikolla.

Yritykset ovat tänä vuonna saaneet ostaa luukun sekä omiin tiloihinsa että hyväntekeväisyysmielessä, itse kohteen valiten.

– Osa on halunnut molemmat, Kunnari iloitsee.

Yleisölle joulukalenteri tuntuu edellisinä vuosina tulleen yllätyksenä.

– Monille se on flash mob -henkinen yllätys. Jotkut katsovat kuitenkin koko show’n ja jäävät jälkikäteen kyselemään.

Tanssi on viime vuosina ja etenkin kuluneen vuoden aikana saanut itselleen vankan jalansijan Hämeenlinnassa.

Yksi tekijä on vuoden verran toiminut Hämeenlinnan tanssin ammattilaiset ry eli tanssiammattilaisten oma yhdistys, jonka hallitukseen kuuluvat muiden muassa Tanja Kunnari, Anna Haaranen ja Tuula Jalasvirta-Kreander.

Toinen vakauttaja on kauttaan lopetteleva tanssin läänintaiteilija Isto Turpeinen.

Uusi yhdistys jatkaa Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen alla vuodesta 2007 toimineen Kanta-Hämeen työryhmän toimintaa.

Joulukalenteri on yksi toiminnan kivijaloista – Tanssin päivän, yhteisötanssitoiminnan ja ammattilaisten treeniringin lisäksi.

– Vaikka koko vuoden toimintaa aletaan suunnitella jo edellisen lopussa, niin aina tulee järjetön kiire, Tanja Kunnari nauraa. HäSa

Menot