Kanta-Häme

Joulukatu houkutteli heräteostoksille

– Kauppa on lähtenyt hyvin käyntiin, vaikka ihmiset aina ensimmäisenä päivänä vähän ihmettelevät, arvioi myös aiempina vuosina Reskan joulukadulla tuotteitaan myynyt Pirjo Raittinen lauantaina.

Kaupunkikeskustayhdistyksen joulumökit nousivat Reskalle kolmatta kertaa. Tänä vuonna mökit ovat uudenmallisia, lattiasta paremmin eristettyjä mutta nopeasti kasattavia.

Pirjo Raittinen luotti valikoimassaan pääosin itse tekemiinsä tuotteisiin: sinappiin, joululaatikoihin, leipiin, kransseihin ja karamelleihin.

– Sinapit ovat hittituote, niitä tuntuu menevän lahjaksi ja omaan käyttöön.

Margit Tuulio löysi Raittisen kojusta Joutsassa valmistettuja, käsinvalettuja kynttilöitä.

– Tulin katsomaan jotain pientä joululahjaa. Kaikki käsintehty ja kotimainen on aina mukavaa. Oikeastaan lähdin ostamaan kranssia, ehkä sellainen löytyy jostain toisesta kojusta, Tuulio suunnitteli.

Asiakkaan toive: hehkuviiniä ja iltatunnelmaa

Heräteostoksilla olivat myös kaupungille villatakkien vetoketjuja ostamaan lähteneet Pulmu ja Eino Korpela. Pariskunta löysikin kuusen muotoisen pullopussin glögilahjaa varten Hämeenlinnan seudun eläinsuojeluyhdistyksen mökistä.

– Päätimme katsoa kaikki mökit läpi ja ostaa sieltä, missä on paras tarjonta, Pulmu Korpela kertoi.

Korpeloiden mielestä joulukatu on hyvä idea. Eino Korpela kaipasi mökkejä enemmänkin.

– Tämä piristää keskustaa mukavasti. Minun mielestäni mökit saisivat olla melkeinpä koko joulukuun ajan täällä.

Pulmu Korpela esitti ensi vuoden varalle toiveen aukioloaikojen jatkamisesta.

– Tämä voisi olla iltasella oikein tunnelmallinen. Kävimme muutama vuosi sitten joulun alla Berliinissä, ja siellä oli myös hehkuviiniä tarjolla. Jos sitä saisi, ihmiset voisivat oikein innostua. (HäSa)

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic