Kanta-Häme

Joulukinkut eivät loppuneet kuin Prismasta

Joulukinkkujen ennustettiin loppuvan tänä vuonna. Niin ei käynyt kuin Hämeenlinnan Prismassa, jossa jo jouluaattona pakastealtaan joulukinkut olivat loppu. Torstaina jäljellä oli muutama tuoresuolattu iso kinkku.

Prisma-johtaja Jaana Järvenselän mukaan aattona ei tarvitsekaan olla enää pakastekinkkuja, koska ne eivät valmistu jouluaattoillaksi.

Hämeenlinnan Prisma varasi joulukinkkuja myyntiin enemmän kuin viime vuonna. Järvenselkä sanookin, että kinkkujen loppuminen aattona yllätti.

– Nyt oli pitkät pyhät ja vapaata ihmisillä, joten ostettavat ruokamäärät olivat isommat kuin muina vuosina. Olihan tämä meille selkeä signaali, että ruokaa on varattava enemmän.

Sen sijaan Riihimäen Prismassa joulukinkkuja riitti vielä torstaina. Samoin Tavastilan S-Marketissa oli pakastejoulukinkkuja torstaina.

Kinkut puoleen hintaan

Hämeensaaren ja Tiiriön Citymarketeissa joulukinkkuja oli saatavilla vielä torstaina sekä tuoreena että pakastettuna. Puoleen hintaan myytävät kinkut houkuttelivat ostoksille.

Hämeensaaren Citymarketin palvelupisteen vastaava Jouni Luopajärvi kertoo, että periaatteessa kinkkuja ei enää tarvitsisi olla jouluaaton jälkeen. Sen sijaan niitä puoleen hintaan ostetaan mielellään.

– Torstaina kinkkuja meni kivasti ja niitä myös lihatiskiltä kyseltiin. Moni ostaa kinkun pakkaseen esimerkiksi pääsiäiseksi tai juhannukseksi, kertoo myyjä Heikki Sulkanen.

Kinkkurullia on myös runsaasti jäljellä. Sulkasen mukaan ne tahtovat jäädä joulun jälkeen käsiin.

– Tuoresuolattu on ehdottomasti se suosituin kinkku.

Sulkanen tietää, että kaikissa kaupoissa kinkut eivät riittäneet, esimerkiksi pienemmissä kaupoissa kinkut loppuivat jo ennen aattoa. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic