Kanta-Häme

Joulun paluuliikenne vilkkaimmillaan puolenpäivän jälkeen – Tieliikennekeskus: "Ruuhkia tuskin syntyy ollenkaan"

Ruuhkia tuskin syntyy ollenkaan, arvioi tieliikennekeskus
Arkistokuva / Terho Aalto

Joulun paluuliikenne on vilkkaimmillaan puolesta päivästä eteenpäin, arvioidaan tieliikennekeskuksesta. Suurimmat liikennemäärät keräävät tuttuun tapaan Kolmostie ja Nelostie.

Ruuhkia tuskin syntyy ollenkaan, tieliikennekeskuksesta arvioidaan.

– Päivätyöihmiset ovat ottaneet välipäiviä vapaaksi. Eiköhän se aika lailla sujuvaa ole, sanoo Marko Nuutinen Tampereen tieliikennekeskuksesta.

 

Tapaninpäivän ajokeli on pääosin suotuisa eikä varoituksia vaarallisesta ajokelistä ole annettu, kertoo Ilmatieteen laitos. Lähinnä itärajan tuntumassa tulee joitakin sateita ja sateet voivat tulla jäätävänä tihkuna. Muualla maassa on suureksi osaksi poutaa.

– Idässä on pilvisempää, mutta lännessä aamun ja päivän aikana on selkeämpää, eli monin paikoin voi olla selkeää tai puolipilvistä. Lapissa myöskin pilvipeite voi päästä repeilemään päivän aikana, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen.

 

Vaikka sää ei tee teistä erityisen liukkaita, Siiskosen mukaan kannattaa ottaa huomioon, että teitä ei ole välttämättä ehditty huoltaa.

Iltaa kohden ilma kylmenee ja menee koko maassa pakkasen puolelle lukuun ottamatta etelä- ja länsirannikkoa, mikä voi paikoitellen jäädyttää tien pintaa.

 

Torstai tuonee joitakin uusia, mutta vähäisiä sateita.

– Enimmäkseen lunta, paikoin jäätävää tihkusadetta, Siiskonen kertoo.

Perjantai on etupäässä poutainen, mutta viikonloppuna voi saapua uusi sadealue. Sää jatkuu vaihtelevan talvisena.

– Joitakin päiviä pakkasta koko maassa useitakin asteita, sitten vaihteeksi vähän lauhempaa.

Lämpötilat liikkuvat torstaina parista pakkasasteesta Pohjois-Lapin miinus kymmeneen.

– Perjantai on aika lailla samanlainen. Reilummin voi olla pohjoisessa, mutta näillä näkymin koko maassa nollasta miinus kymmeneen, viiteentoista. STT

Menot