Kanta-Häme

Joulun survival kit uusavuttomille

 

Stressitön jouluun valmistautuminen on käsitteellinen mahdottomuus, mutta Irmeli Castrén tarttuu urheasti haasteeseen. Tunnettu toimittaja, kouluttaja ja kodinhoitoon erikoistunut kirjailija on julkaissut kirjan Kodin jouluniksit, jonka tarkoitus on säästää joulunviettäjän aikaa, rahaa ja hermoja, ekologisia arvoja unohtamatta.
 
Tämä kaikki tietysti parhaassa Niksipirkka-hengessä. Se tarkoittaa sitä, että väkiviinaetikkaa, viinihappoa, suolaa, tuhkaa, ruokaöljyä, sanomalehtipaperia ja mäntysuopaa kuluu. Muun muassa. Sukkahousuja kirjassa ei mainita.
 
Osa Castrénin neuvoista lähentelee itsestäänselvyyksiä, mutta mukaan mahtuu myös oikeasti käyttökelpoista hyötytietoa. Näin varsinkin, kun ottaa huomioon oletetun lukijan vaatimattoman osaamistason. 
 
Yksi kirjan hykerryttävimmistä ohjeista koskee messinkisten kynttilänjalkojen puhdistusta.
”Tarjoushernekeitto on edullinen, ekologinen ja työtä säästävä messingin kiillottaja. (…) Tyhjennä purkki hernekeittoa astiaan, johon esineet mahtuvat upoksiin. Kaada sekaan kuumaa vettä ja hämmennä.”
 
Kohderyhmänsä huomioiden Castrén muistaa mainita, että käytetty soppa heitetään pois, ei suinkaan syödä.
 
 
Tämän ja monta muuta näppärää jouluvinkkiä voit lukea maanantain Hämeen Sanomista. Samalla selviää, kuinka tehdään herkullinen taatelihedelmätiikerikakku.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic