Kanta-Häme

Joulunäytös on tanssijoiden juhlaa

 

Sokerilumihaltiattaret, teddykarhut ja enkelit tuovat joulun taikaa tiistain pimeään iltaan Vanaja-salissa. Tanssi- ja liikuntakeskuksen joulunäytöksessä esiintyvät taas lähes kaikki oppilaat ja näyttämöllä nähdään noin 400 tanssijaa.
 
– Meillä on oppilasnäytökset kaksi kertaa vuodessa ja joka kerralla niihin etsitään uudet aiheet ja tehdään koreografiat, tanssinopettaja Tanja Kunnari kertoo.
 
– Joulunäytöksen valmisteluun menee tuntiopettajan näkökulmasta noin puolet syyskaudesta. Oppilaat alkavat jo elokuun lopulla kärttämään, että mitä joulukuussa esitetään. He ovat näytöksestä hirveän innostuneita ja se on suuri tapaus meille kaikille.
 
Näytöksen koreografioita ovat laatineet Kunnarin lisäksi koulun muut opettajat Leena Vilenius, Sini Mäenpää, Jussi Lindroos, Noora Virtanen, Taija Hinkkanen ja Päivi Salomaa. Lavalla on edustettuna tanssikeskuksen monipuolinen tarjonta balettiryhmistä katutanssijoihin. Mukana ovat myös koulun Indiko-ryhmät.
 
– Vilskettä ja vilinää on luvassa, sillä mahdumme hädin tuskin Vanaja-salin takatiloihin, kun tanssijoita on 3-vuotiaista aikuisiin, Kunnari sanoo.
 
– Indiko on tanssin yksilöllinen erikoiskoulutusohjelma, joka kestää kolme vuotta. Siihen valitaan koetanssien kautta 8-12 opiskelijaa, jotka ovat lahjakkaita, motivoituneita ja vakavasti kiinnostuneita kehittämään tanssi- ja esiintymistaitojaan. He treenaavat kuutena päivänä viikossa ja opiskelevat myös erityisaineita, kuten maskeerausta.
 
Löydä joulu – Hämeenlinnan tanssi- ja liikuntakeskuksen joulunäytös ti 11.12. klo 18.30 Verkatehtaan Vanaja-salissa.

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic