fbpx
Kanta-Häme

Jouluostoksille pääsee vielä tänään – myös joulumatkalle voi lähteä

Kuva: Pessinen Seppo
Kuva: Pessinen Seppo

Tänään jouluaattona ehtii vielä tarpeen tullen hoitaa jouluostoksia. Ruokakauppaan pääsee myös myöhemmin – suurin osa kaupoista on auki läpi joulun, osa vuorokauden ympäri. Aukioloajat vaihtelevat kauppakohtaisesti, joten ne kannattaa tarkistaa kauppojen nettisivuilta.

Myös monet huoltoasemaketjujen myymälät ovat auki jouluna ympäri vuorokauden.

Alko palvelee vielä aattona kello 9–12. Joulu- ja tapaninpäivänä myymälät ovat kiinni.

Postin omat myymälät ovat kiinni koko joulun lukuun ottamatta Helsingin pääpostia, joka on tänään auki klo 8–12. Posteista valtaosa on kauppojen ja muiden liikeyritysten ylläpitämiä, ja ne palvelevat jouluna omien aukioloaikojensa mukaan.

Apteekkien aukioloista joulun aikaan löytyy tietoa esimerkiksi apteekki.fi-palvelusta.

Sen sijaan pankkikonttorit ovat kiinni aatosta tapaninpäivään.

Joulureissullekin on mahdollista lähteä

VR:n kaukoliikenne hiljenee jouluaattona iltakuuden jälkeen ja käynnistyy uudestaan joulupäivän aamuna. Joulu- ja tapaninpäivänä junat ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaisesti.

Linja-autoliikenteessä osa kaukoliikenteen vuoroista jää ajamatta varsinkin jouluaattona ja joulupäivänä. Lisätietoja bussiliikenteestä löytyy esimerkiksi Matkahuollon nettisivuilta.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä noudatetaan joulunaikana pääasiassa sunnuntaiaikatauluja. Aattoiltana lähiliikenne voi kulkea harvennetuilla vuoroilla. STT

Menot