Kanta-Häme

Joulupadat päivystävät tänäkin vuonna

Perinteinen Pelastusarmeijan joulupata päivystää tänäkin vuonna Riihimäellä tavaratalo Prisman käytävällä kauppakeskus Atomissa keskiviikosta maanantaihin 17.–22.12.

Patavahteina toimivat riihimäkeläisten Lions-klubien Leijonat nyt jo seitsemättä vuotta peräkkäin.

Pataan voi lahjoittaa käteistä rahaa, ja padalle voi myös tuoda ehjää, puhdasta ja hyväkuntoista käyttötavaraa, joka lajittelun ja tarkastuksen jälkeen menee edelleen jaettavaksi Pelastusarmeijan puoleen kääntyneille avuntarvitsijoille. Loput tarvikkeista myydään kirpputoreilla tai kierrätetään muilla tavoin.

Ruokaa ei vastaanoteta

Saadut varat jaetaan samoilla perusteilla joko ruoka- tai ostokorteiksi muutettuna avuntarvitsijoille. Ruokatarvikkeita padalla ei oteta vastaan hygieniasyiden ja elintarvikkeiden pilaantumisvaaran vuoksi. Sunnuntaina 21.12. patakeräystä ei järjestetä.

Joulupatakeräyksiä on järjestetty Suomessa jo yli 100 vuotta, mutta Pelastusarmeijan henkilökunnan vähentyessä patakeräys on siirtynyt enenevässä määrin nettiaikaan.

Lions-klubit ovat viime vuosina olleet Pelastusarmeijan apuna järjestämässä patakeräyksiä paikkakunnillaan. Lähiseuduilla Lions-klubien ylläpitämiä Joulupatoja löytyy Riihimäen lisäksi Hyvinkäältä, Lopelta, Tervakoskelta, Turengista ja Hämeenlinnasta. (HäSa)