Kanta-Häme

Joulupadoilla kerätään taas apua vähäosaisille

Hämeenlinnassa keräyspisteitä on viisi.
Pelastusarmeijan Joulupata-keräyspisteitä löytyy tänäkin vuonna Hämeenlinnan keskustasta esimerkiksi kävelykatu Reskalta. Kuva: Juhani Salo

Pelastusarmeijan Hämeenlinnan osasto toteuttaa tänäkin vuonna pientuloisten kaupunkilaisten hyväksi Joulupatakeräyksen 14.–22.12. (ei sunnuntaina 16.12.) osana valtakunnallista keräystä.

Hämeenlinnassa miehitettyjä joulupatoja on kävelykatu Reskalla kello 10–17 ja Tiiriön Prismassa kello 10–17.30.

Kylmäpatoja on K-Citymarketeissa Tiiriössä ja Hämeensaaressa sekä Kauppakeskus Goodmanissa.

 

Hämeenlinnan Pelastusarmeija auttaa paikallisesti avuntarvitsijoita ympäri vuoden, ei pelkästään joulunaikaan. Joulunaika on kuitenkin keräyksen avainajankohta, jolloin tiimi kokoaa lahjoitusvaroja, jotta auttaminen ympäri vuoden olisi mahdollista.

Tällä viikolla Hämeenlinnan Pelastusarmeija on avustanut joulua varten jo lähes 200 hämeenlinnalaista taloutta helpottaakseen joulunajan ruokahankintoja. Ruoka- ja vaatelahjoin tarvitsijoita avustetaan aina jouluaattoon saakka.

 

Pelastusarmeijan Joulupata-keräys on Suomen vanhin jouluna järjestettävä keräys. Se näkyy kaikkiaan 25 paikkakunnalla 14.12.–22.12.

Keräys on ainutlaatuinen tapa auttaa kotimaassa asuvia vähävaraisia, koska lahjoitukset käytetään sen alueen ihmisten auttamiseen, jossa keräys on toteutettu.

Patoja on 130 kappaletta ympäri Suomea. Myös netti-, mobiili- ja tilisiirtolahjoitukset varmistavat, että avun tarpeessa olevia ihmisiä pystytään kattavasti auttamaan koko Suomen alueella.

 

Ainutlaatuista on myös se, että ihmisiä autetaan pitkäjänteisesti ja kokonaisvaltaisesti. Ihmisiä autetaan tarvittaessa, vaikka ympäri vuoden.

Apu voi alkaa jouluna annetusta ostokortista, mutta jatkua esimerkiksi auttamalla vähävaraisen perheen lasta pääsemään talvileirille tai muuten osallistumaan arkea tukevaan toimintaan. Näin tuetaan syrjäytymisen vaaran alla eläviä lapsia.

Joulupata-keräyksen viestinä on tänä jouluna ”Moni lapsi menee Suomessakin nukkumaan nälkäisenä. Auta kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä saamaan joulu”.

Tavoitteena on kerätä miljoona euroa.

 

Monta tapaa lahjoittaa

Vie lahjoituksesi kadulla tai ostoskeskuksessa olevaan pataan. Padat ovat Hämeenlinnassa esillä 4.–22.12.

Lahjoita Joulupataan verkossa 31.12. asti

Maksa mobiilisti haluamasi summa Mobile Pay -sovelluksella 9090 tai Pivo-sovelluksella 050 4001869.

Tekstaa PATA (10 €) tai PATA20 (20€) ja lähetä tekstiviesti numeroon 16499.

Käytä perinteistä tilisiirtoa: FI57 2084 3800 0057 29, viite 8808.

Menot