fbpx
Kanta-Häme

Joulupostimerkeissä ilahduttavat punatulkku, joulukuusi ja revontulet – Punatulkku-ikimerkillä varustetut joulukortit on postitettava viimeistään 14. joulukuuta

Ensilumi-postimerkit on puolestaan tarkoitettu talvisiin tervehdyksiin.
Joulun Punatulkku-ikimerkillä varustetut joulutervehdykset ehtivät jouluksi perille, jos ne postitetaan viimeistään tiistaina 14.12. Kuva: -
Joulun Punatulkku-ikimerkillä varustetut joulutervehdykset ehtivät jouluksi perille, jos ne postitetaan viimeistään tiistaina 14.12. Kuva: Posti

Tänä vuonna joulupostimerkeissä nähdään perinteikästä joulun kuvakerrontaa yhdistettynä modernimpaan digitaaliseen viivapiirrokseen.

Klaus Welpin suunnittelemissa joulumerkeissä kuvataan punatulkkua, joulukuusta ja revontulia.

Punatulkku on joulutervehdyksen ikimerkki, joka julkaistaan 20 merkin arkissa. Kuusipuu on kotimaan ikimerkki, joka julkaistaan kymmenen merkin arkissa, kuten myös Revontulet, joka on ulkomaan ikimerkki.

– Monella on joulupostimerkeistä lämpimiä muistoja jo lapsuudesta lähtien. Modernista otteesta huolimatta halusimme säilyttää merkeissä lämpimän kuvallisen kerronnan ja viestin. Aika monen luonnoksen kautta löysimme toimivan tyylin merkkien toteutukseen, kertoo Postin postimerkkituotannosta vastaava Design Manager Tommi Kantola.

Ensilumi-merkkejä talvisiin tervehdyksiin

Tämänvuotiset joulupostimerkit tulevat myyntiin keskiviikkona 3. marraskuuta. Samalla Posti julkaisee myös talvisiin tervehdyksiin sopivat Ensilumi-postimerkit, jotka ovat Matti Pikkujämsän käsialaa.

– Hahmottelin pehmeitä tunnelmia sekä yksinkertaisia aiheita ja sommitelmia, jotka tuovat lämpöä kylmän ajan keskelle. Koira ja hiutale on omistettu koiraihmisille, mutta myös meille kaikille, jotka olemme joskus pyydystäneet kielellä lumihiutaleita. Toisessa merkissä on kuvattu lumiukon ja linnun ystävyyttä. Kylmyyttä voi torjua läheisyydellä, Pikkujämsä kuvailee.

Ensilumi on kymmenen merkin arkki, jossa on kaksi erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Posti on koonut nettiin kaiken joulupostiin liittyvän

Kaikki joulupostiin liittyvä tieto on koottu osoitteeseen posti.fi/joulu.

Sieltä löytyvät muun muassa joulukorttien ja pakettien lähettämiseen liittyvät päivämäärät ja ohjeet, kirjelaatikkojen tyhjennysajat, tietoa Postin palvelupisteistä sekä tuotteista ja palveluista.

Postin joulusivut avautuvat 1. marraskuuta.

Tärkeitä päivämääriä

Joulun Punatulkku-ikimerkillä varustetut joulutervehdykset ehtivät jouluksi perille, jos ne postitetaan viimeistään tiistaina 14.12. Kirjelaatikkoon kortteja voi jättää silloin kello 24:ään asti.

Kotimaan ikimerkillä Kuusipuu varustetut joulukortit jaetaan jouluksi vastaanottajille, jos ne postitetaan viimeistään sunnuntaina 19.12. kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaisesti.

Jos joulukorttien lähettäminen jää viime tippaan, kotimaan ikimerkin viereen voi lisätä Plus-merkin, jolloin kortteja voi postittaa vielä tiistaihin 21.12. asti kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaan.

Ulkomaille lähetettävien joulutervehdysten viimeiset lähetyspäivät löytyvät Postin joulusivuilta: posti.fi/joulu.

Viime vuonna lähtettiin noin 18 joulukorttia

Ensimmäiset joulutervehdykset lähetettiin Suomessa jo 1880-luvun alkupuolella, ja joulukorttiperinne elää yhä.

Viime vuonna lähetettiin lähes 18 miljoonaa perinteistä joulutervehdystä. Ensimmäinen suomalainen joulupostimerkki ilmestyi vuonna 1973.

Menot