Kanta-Häme

Joulurauha julistettiin satojen ihmisten työpaikalla – Kirkkoherra Kalaja: "Jouluevankeliumista avautuu näkymä työhön"

Hämeenlinnan Mieskuoro senioreineen tunnelmoi kauppakeskuksessa perinteisillä joululauluilla. Kuva: Toni Rasinkangas

Joulurauha julistettiin tänään viidettä kertaa Goodmanin kauppakeskuksessa.

Asiaa on kritisoitu somessa, mutta kenenkään ei aattoaamuna tarvinnut hytistä pakkasessa. Edellisen kerran joulurauha on alkanut Hämeenlinnan torilta vuonna 2013.

Paikalla oli noin satakunta ihmistä kuuntelemassa, kun apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo luki joulurauhan julistusta, joka on vuonna 1766 annettu Hämeenlinnan Raatihuoneessa.

Puheessaan kirkkoherra Timo Kalaja totesi ihmisten kokoontuneen satojen ihmisten työpaikalle: jouluevankeliumista avautuu näkymä työhön, kun Jeesuksen seimellä vieraili paimenia.

– Sinä yönä paimenet vartioivat laumaansa eli olivat hoitamassa heille kuuluvaa tehtävää. Työllä on keskeinen merkitys ihmisen elämässä. Se liittyy muun muassa toimentuloon ja yhteisöön kuulumiseen. Joulu on tästä tärkeä muistutus siitä, että on annettava aikaa myös itselle ja läheisille. Elämä ei ole yhtä kuin työ vaan yksi elämän lähtökohdista.

Jouluyö, juhlayö, päättynyt kaikk on työ, Hämeenlinnan Mieskuoro kruunasi senioreineen joulurauhan julistuksen. HäSa

Oikaisu 24.12.2018 kello 11.56: Joulurauha julistettiin tänään järjestyksessään viidettä kertaa Goodmanin kauppakeskuksessa. Ei ensimmäistä, kuten jutussa virheellisesti kerrottiin.

Päivän lehti

27.2.2020