fbpx
Kanta-Häme

Joulurauha rikkoontui useampaan kertaan Hämeessä

Hämeen poliisin jouluaaton ja joulupäivän välinen vuorokausi sujui suhteellisen maltillisesti, vaikka joulurauha myös rikkoontui useaan kertaan.

Lahden ja Hämeenlinnan keskustoissa ravintoloiden sulkemisajan jälkeen oli pieniä nujakoit, mutta mitään vakavaa ei poliisin tietoon ole saapunut. Poliisi otti säilöön noin kymmenkunta henkilöä vahvan juopumuksen tai häiriökäyttäytymisen takia. Poliisi kirjasi kolme pahoinpitelyä ja tapasi muutaman rarrijuopon.

R-kioskista anastettiin arpoja

Perjantaina heti puolenyön jälkeen murtauduttiin Hausjärvellä Oitin R-kioskiin ikkuna rikkomalla.

Poliisin alustavan selvityksen mukaan tekijän tai tekijöiden mukaan oli lähtenyt ainakin raha-arpoja. Asiaa tutkitaan varkautena.

Autoilijalta löytyi huumeita

Puolenyön jälkeen poliisipartio pysäytti Riihimäellä henkilöauton, jota kuljetti noin 25-vuotias mies. Mies vaikutti selkeästi päihtyneeltä.

Poliisipartion ottaessa miestä ulos autosta tämä puristi nyrkkiinsä “nyssäkän”. Mies alkoi riehua kun poliisi teki turvallisuustarkastusta. Poliisipartio joutui kaatamaan miehen maahan ja laitamaan tälle käsisraudat vastarinnan murtamiseksi.

Miehen hallusta ja hänen autostaaan löytyi jonkin verran huumausainetta. Mies myönsi käyttäneensä amfetamiinia ennen ajoonlähtöään.

Autossa oli naismatkustaja, jonka hallusta löytyi vähäinen määrä humeita.

Naista epäillään huumausaineen käyttörikoksesta. Mies kuljetettiin verikokeeseen, jonka jälkeen hänet kiinniotettin epäiltynä huumausainerikoskeen, rattijuopumukseen ja virkamiehen vastustamiseen.

Kahden promillen humalassa ratissa

Jouluaattoiltana poliisipartio pysäytti Hämeenlinnan keskustan alueella henkilöauton, jota kuljetti noin 30-vuotias mies.

Mies puhalsi kahden promillen lukeman poliisin seulonta-alkometrilaitteeseen. Poliisi otti miehen ajokortin haltuun. Verikokeen jälkeen mies vapautettiin. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksestaasta.

Humalainen mies heitteli esineitä parvekkeelta

Jouluaattoaamupäivällä Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevasta kerrostaloasunnosta alkoi kuulua kovaa meteliä ja parvekkeelta alkoi lentelemään erilaisia esineitä pihalle.

Poliisipartion mennessä paikalle selvittämään asiaa kukaan ei tullut avaamaan ovea. Asunnosta kuului meteliä.

Partio joutui murtamaan oven. Asunnossa oli vahvasti päihtynyt noin 50-vuotias mies, joka oli rikkonut lähes koko asunnon.

Mies otettiin säilöön Hämeenlinnan poliisiasemalle. Asunnosta otettiin poliisin haltuun useita luvallisia ampuma-aseita lupaharkintaa varten.

Forssassa jouluaattoilta päättyi pahoinpitelyyn

Jouluaattoilta päättyi pahoinpitelyyn myös forssalaisessa yksityisasunnossa.

Noin 50-vuotiaan miehen epäillään pahoinpidelleen vaimoaan. Mies oli lyönyt naista nyrkillä kasvoihin.

Pahoinpitelyn jälkeen mies ei jäänyt selvittelemään asioita, vaan poistui asunnosta. Poliisi kirjasi asiasta rikosilmoituksen pahoinpitelystä. 

 

 

Menot