Kanta-Häme Hämeenlinna

Nyt laitetaan silliä ja rosollia joulutorttuun – Hämeen Sanomien koekeittiön reseptit pienentävät joulun ruokahävikkiä

Perinteiselle luumumarmeladille on keksitty jo paljon makeita korvaajia. Hämeen Sanomien koekeittiössä testiin otettiin suolaiset versiot.
Yhdestä isosta voitaikinapaketista syntyy tarjottimellinen torttuja. Eri vaihtoehtojen määrää kannattaa miettiä sen mukaan, mikä syöjille maistuu. Kuva: Tomi Vesaharju
Yhdestä isosta voitaikinapaketista syntyy tarjottimellinen torttuja. Eri vaihtoehtojen määrää kannattaa miettiä sen mukaan, mikä syöjille maistuu. Kuvat: Tomi Vesaharju

Mikä on piparkakun lisäksi suomalaisen joulupöydän tunnetuin leivonnainen? No kaikkihan sen nyt tietävät, tietenkin voitaikinasta joulutähdeksi taiteltu, luumumarmeladilla täytetty torttu. Suomessa torttuja on taiteltu jo ainakin 1800-luvulta lähtien. Ruotsin radion...

Perinteiselle luumumarmeladille on keksitty jo paljon makeita korvaajia. Hämeen Sanomien koekeittiössä testiin otettiin suolaiset versiot.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 1kk digiä 1 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic