Kanta-Häme

Joulutulet kutsuvat hiljentymään luontoon

Reserviläisliiton Joulutulet-tapahtumaa vietetään tänäkin vuonna ympäri Suomen. Joulutulet ovat Reserviläisliiton laajin hengellinen tapahtuma, johon osallistuu vuosittain tuhansia reserviläisiä perheineen.

Joulutulet kokoavat reserviläisperheitä sekä lähiseudun asukkaita hiljentymään luonnon keskelle joulun odotukseen. Tapahtumien sisältö vaihtelee paikkakunnittain, mutta yleensä ohjelmaan kuuluu ainakin tervetulotoivotus, glögi- ja makkaratarjoilu sekä jouluevankeliumi ja -laulu.

Hämeenlinnan seudulla ensimmäiset joulutulet syttyvät keskiviikkona 14. joulukuuta Lammilla Konnarin laavulla Tippavaarassa. Ohjelmassa on tulien sytyttäminen sekä yhteislaulua ja makkaranpaistoa.

Torstaina 15. päivä on vuorossa Rengon Suvipielinen. Pastori Jussi Lahti toimittaa rakovalkean ääressä kenttähartauden, ja ohjelmassa on myös runonlausuntaa ja yhteislaulua sekä makkaraa ja kahvia. Tilaisuus alkaa kello 18.

Sunnuntaina 18. joulukuuta kokoonnutaan Hattulassa Marttaristillä. Sotaveteraaneille on järjestetty paikalle linja-autokuljetus. Tilaisuus alkaa lyhyellä hartaushetkellä, jonka jälkeen lauletaan joululauluja. Marttaristin tilaisuus alkaa kello 15.30.

Lopella ja Valkeakoskella järjestetään omat tilaisuudet jouluaattona sankarihaudoilla. HÄSA

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic