Kanta-Häme

Joulutunnelma tulee laulamalla

Kauneimmat Joululaulut -tapahtumat ovat kiinteä osa suomalaista joulunviettoa.

– Runsaan joulukonserttitarjonnan rinnalla moni haluaa myös laulaa itse. Vuosittain noin 5000 ihmistä Hämeenlinnassa haluaa tulla laulamaan tai kuuntelemaan. Laulaminen on yhteinen ilo, ja joulutunnelma tulee laulamalla. Joulun sanoma on tärkeä suomalaisille ja puhuttelee heitä, sanoo pastori Sampo Kujala Hämeenlinna-Vanajan seurakunnasta.

Laulutilaisuuksiin on vapaa pääsy, ja kaikki saavat lahjaksi Kauneimmat joululaulut -yhteislauluvihkosen, jossa tänä vuonna on uutuutena Sibeliuksen Jo joutuu ilta. Tilaisuuksissa kerätään kolehti Lähetysseuran ulkomaisen työn tukemiseksi, tänä vuonna erityisesti vammaisten lasten oikeuksien edistämiseksi.

Kymmentuntinen maraton

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa järjestetään 12 tilaisuutta, joista suurin osa sunnuntaina 15. joulukuuta. Lapsiperheille on omat laulut, ja yksi tilaisuus tulkataan viittomakielellä.

Kahden viime vuoden hyvien kokemusten rohkaisemana järjestetään jälleen myös erityinen 10 tunnin mittainen joululaulutapahtuma, joka on sunnuntaina 22.12. Päivän aikana lauletaan tämän vuoden Kauneimmat joululaulut -vihkon laulut moneen kertaan.

Tilaisuus Hämeenlinnan kirkossa alkaa kello 12 keskipäivällä ja päättyy kello 22. Jokainen saa tulla ja lähteä vapaasti oman aikataulunsa mukaan. Tilaisuus jaksotetaan tunnin välein soivalla Maa on niin kaunis -virrellä. Tilaisuuteen tuovat musiikillisen tervehdyksensä paikalliset kuorot ja muusikot. (HäSa)