Kanta-Häme

Juha Isosuo: Hämeenlinnan Asunnot suunnittelee uutta Asemanrantaan, tontti jo varattu

Asemanrantaan rakentuvalle uudelle asuinalueelle tulee omistusasuntojen lisäksi vuokrakoteja. Hämeenlinnan Asunnot oy:lle on apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon mukaan varattu alueelta tontti. Havainnekuva.

Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo kertoo, että Hämeenlinnan Asunnot oy suunnittelee vuokrakohteiden myynnin lisäksi esimerkiksi uudiskohteiden rakentamista.

– Ei suinkaan olla pelkästään luopumassa, vaan myös kehittämässä asuntokantaa. Hämeenlinnan Asunnoille on varattu Asemanrannasta tontti. Suunnitelmat eivät ole voineet vielä edetä, koska vasta tonttivaraus on tehty, Isosuo sanoo.

Hänen mielestään on selvää, että myös Hämeenlinnan Asuntojen täytyy kehittää omaa asuntokantaansa, vaikka kaupungin vuokramarkkinalla on ollut yleisesti paljon tarjontaa.

– Oli uusia asuntoja tai ei, asuntoyhtiön pitää uudistaa asuntokantaansa. Ihan senkin takia, että joukossa on paljon vanhoja taloja, joiden peruskorjaus nykyaikaiseen käyttöön ei välttämättä ole järkevää. Yhtiöllä on myös asuntokantaa ympäri kaupunkia.

Päättäessään Hämeenlinnan Asunnot oy:n myyntiaikeiden hyväksymisestä kaupunginhallitus totesi, että tavoitteena on monimuotoinen asukasrakenne koko kaupungin alueella.

– Monipuolinen asunto- ja asukasrakenne on tavoitteemme joka puolella kaupunkia, Isosuo toteaa.

– Aikanaan on ollut liikaa tietyntyyppistä asumista parilla alueella. Nyt haluamme että on kaikilla nykyisillä ja tulevilla asuinalueilla olisi monimuotoista asumista, eli sekä omistus- että vuokra-asuntoja. Se takaa monipuolisen asukasrakenteen. Tähän liittyy myös se, että Hämeenlinnan Asunnot miettii vanhojen vuokrakohteiden myyntiä. HäSa

 

Lue myös: Hämeenlinnan vuokrakotien tuolileikki tyhjentää laitakaupungin vanhoja taloja – ”Ylitarjonta mennyt tutkasta ohi”

 

Päivän lehti

26.2.2020