Kanta-Häme

Juha Koivulahdesta Tammelan kirkkoherra

Janakkalan seurakunnan kappalainen, teologian maisteri Juha Koivulahti on Tammelan uusi kirkkoherra. Tammelan kirkkovaltuusto joutui äänestämään ennen kuin uuden kirkkoherran nimi selvisi.

Koivulahti sai kymmenen ääntä, Tammelan vs. kirkkoherra Päivi Aikasalo neljä ja Ypäjän kirkkoherra Vesa Parikka kolme ääntä. Vaali toimitettiin ns. välillisenä vaalina ensimmäistä kertaa Tammelassa.

Tänä vuonna myös Lopen vs. kirkkoherrana toiminut Koivulahti on toiminut ennen Janakkalaa seurakuntapastorina ja kappalaisena Hyvinkäällä ja sotilaspastorina Parolassa. Hän oli aiemmin syksyllä ehdolla myös Hattulan kirkkoherraksi.

Tammelan uutena kirkkoherrana Koivulahti aloittaa todennäköisesti huhtikuun alussa.

Kirkkovaltuusto valitsi samassa kokouksessa kappalaisen virkaan Timo Leinosen seitsemän hakijan joukosta. Valinta oli yksimielinen. Leinonen toimii tällä hetkellä Tammelan seurakuntapastorina.

Tammelan seurakunta avaa seurakuntapastorin viran haettavaksi Leinosen siirtyessä kappalaiseksi. Kappalaisen virka on ollut täyttämättä jo jonkin aikaa, mutta tarve kolmelle papille on käynyt ilmeiseksi. HäSa

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic