fbpx
Kanta-Häme

Juhannushutikassa mentiin rattiin ja nyrkkejä heiluteltiin – poliisitehtäviä kertyi runsaasti aaton ja yön aikana

Metsäpalovaroituksesta huolimatta kokkoja sytytettiin ainakin Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla.
Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Juhannusaaton vietto ei kulunut pelkästään juhannustaikoja tehtäessä. Poliisin johtokeskuksista ympäri Suomen kerrotaan, että poliisilla oli runsaasti tehtäviä juhannusaattona ja yöllä.

Poliisit hoitivat juhannusaaton ja yön aikana paljon rattijuopumustapauksia ja pahoinpitelyitä. Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo, että aattoillan aikana alueella oli runsas 20 rattijuopumustehtävää ja saman verran häiriökäyttäytymistehtäviä.

Pahoinpitelyt jatkuivat yöttömän yön aikana.

–  Varsinkin häiriökäyttäytymiset lisääntyivät vuorokauden vaihtumisen jälkeen ja yleisellä paikalla tapahtuneita pahoinpitelyitä oli varsin runsaasti, Sisä-Suomen poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Esimerkiksi Itä-Suomen poliisilla oli juhannusaaton aikana lähes 500 tehtävää. Hämeen poliisille tehtäviä kertyi vuorokaudessa juhannusaaton aamusta alkaen vajaa 400.

Ainakin Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa sytytettiin metsäpalovaroituksesta huolimatta kokkoja, ja rikosilmoituksia kokonpoltoista kirjattiin nimikkeellä pelastusrikkomus.

 

Nuori mies kuoli henkilöauton suistuttua tieltä Reisjärvellä

Reisjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla tapahtui puolenyön jälkeen kuolonkolari, jossa kuoli paikkakuntalainen nuorehko mies, kertoo Oulun poliisilaitos.

Vuonna 1995 syntynyt mies suistui tieltä Sievintiellä, ja menehtyi tapahtumapaikalle. Onnettomuudessa ei ollut muita osallisia.

Poliisin mukaan onnettomuus sattui tien mutkassa, johon kuljettaja tuli kovalla tilannenopeudella. Poliisi epäilee, että alkoholilla oli osuutta onnettomuudessa.

Ilmoituksen hätäkeskukseen teki sivullinen autoilija.

Tapauksen selvittäminen on kesken.

 

Ainakin kaksi henkilöä kadonnut juhannusaattoillan aikana

Seinäjoella poliisi etsii 78-vuotiasta naista, joka oli poistunut kodistaan noin iltaseitsemän aikaan perjantaina. Kärsämäellä Pohjois-Pohjanmaalla kadoksissa on vuonna 1954 syntynyt mies, joka poistui kotoaan iltapäivällä neljän ja viiden välillä.

Viimeinen näköhavainto Seinäjoella kadonneesta naisesta on puoli kahdeksan ja kahdeksan väliseltä ajalta, jolloin hänen nähtiin kävelevän Sammonkatua Kalevalantien suuntaan.

Kärsämäellä kadonnut mies on poliisin mukaan liikkeellä vihreällä miesten maastopyörällä.

 

Puukotuksesta hengenvaarallisia vammoja juhannusaattona

Lahdessa yksi ihminen on saanut hengenvaarallisia vammoja juhannusaattona tapahtuneessa puukotuksessa, kertoo poliisi. Puukotus tapahtui Metsäpellon kaupunginosassa perjantaina hieman puolenpäivän jälkeen.

Puukotuksen uhri kuljetettiin sairaalaan. Puukotuksesta epäilty otettiin kiinni tekopaikalta.

Poliisi tutkii tapahtumaa tapon yrityksenä.

Menot