Kanta-Häme

Juhla- ja kokoustiloja on paljon, eikä niiden käyttöaste vastaa toiveita

Hämeenlinnan kaupunki myi Hauhotalon ja Lammin Turvantalon vuonna 2012. Molempia kiinteistöjä varten on perustettu osakeyhtiöt. Talot toimivat kokous- ja juhlatiloina ympärivuotisessa käytössä.

Turvantalon kokoustiloja käyttävät säännöllisesti erilaiset yhdistykset, kuten urheiluseurat, aatteelliset yhdistykset ja eläkeyhdistykset. Myös vuokrattavaa juhlatilaa käytetään kokouksiin.

Turvantalo oy:n hallituksen puheenjohtajan Timo Virtasen mukaan tilojen käyttöaste on sen verran korkea, että viime tilikauden päätöksestä tulee suurella todennäköisyydellä voitollinen.

– Taloudellinen tilamme on kohtuullinen, koska meille palautettiin turhaan maksamamme kiinteistöverot. Olemme myös saaneet lahjoituksia.

Turvantaloa on remontoitu käyttötarkoituksiinsa mahdollisimman hyväksi. Esimerkiksi keittiö on uusittu ja taloon on asennettu ilmalämpöpumput.

Myös Hauhotalossa tehtiin mittava remontti heti sen jälkeen, kun se oli ostettu kaupungilta. Remontissa maalattiin muun muassa ulko- ja sisäseinät, lakattiin lattiat, asennettiin ilmalämpöpumput ja ostettiin uusia astioita.

Tilat ovat Hauhotalo oy:n hallituksen puheenjohtajan Veikko Tuomisen mukaan loistavassa kunnossa, mutta käyttöaste on liian matala.

Tuomisen mukaan varsinkin vakituisia ja ympärivuotisia käyttäjiä kaivataan lisää.

– Tarkistimme hintoja tämän vuoden alussa. Vakiovuoroja esimerkiksi kokouksia tai liikuntaryhmiä varten saa meiltä edullisesti.

Konsertteja Hauhotalossa on järjestetty tänä vuonna useita. Tuominen toivoo myös, että huutokauppoja tai muita myyntitilaisuuksia pidettäisiin enemmän.

Hauhotalo oy:n edellinen tilikausi oli tappiollinen. Sähkö- ja lämmityskuluja on pyritty saamaan kuriin.

Juhla- ja kokoustiloja on paljon, joten kilpailua riittää. Häät ja hautajaiset ovat Virtasen mukaan entistä pienempiä.

– Sen lisäksi, että juhlijoita on vähemmän, järjestetään niitä epätasaisesti. Viime kesänä meillä vietettiin häitä lähes joka viikonloppu. Tänä kesänä niitä on huomattavasti vähemmän.

Tuomisen mukaan Hauholla on huomattu sama ilmiö.

– Tänä kesänä on pidetty muutamat synttärit ja ehkä yhdet häät. Alueella on pienempiäkin juhlatiloja, jotka ovat varmaan kovemmassa käytössä.

Vakituisia käyttäjiä mahtuisi molempiin taloihin nykyistä enemmänkin. HÄSA