Kanta-Häme Hämeenlinna

Juhlakuume nousee: Häät linnassa -kisan voittajapari saa toisensa keskellä markkinahumua

Häät linnassa -kisan voittajapari valmistautuu juhlaan. Tonttivaihtoehdotkin on jo katsastettu.
Benita Kallio ja Ville Puotila menevät naimisiin Hämeen keskiaikaisessa linnassa keskiaikafestivaalin viikonloppuna. Keskiaikateema ei kuitenkaan näy hääjuhlassa.

Prinsessa ja puoli valtakuntaa – tai pidot keskiaikaisessa linnassa ja tontti kauniista Hämeenlinnasta.

Helsingistä kotiseudulleen Kanta-Hämeeseen palaava kihlapari Benita Kallio ja Ville Puotila sanovat toisilleen lauantaina “tahdon”.

Hääpaikka on Hämeen keskiaikainen linna, ja juhlat pidetään keskellä Hämeen keskiaikafestivaalin hulinaa.

Syy häiden ajankohtaan 18.8.2018 on Hämeenlinnan kaupungin järjestämä Instagram-kilpailu, jossa pääpalkinto oli oma tontti Hämeenlinnasta ja häät keskiaikaisessa linnassa.

Pari sai toukokuussa tietää voittaneensa kilpailun. Siitä lähtien häävalmistelut ovat edenneet yhteistyökumppaneiden kanssa joutuisasti, mutta sujuvasti. Alun perin parin oli tarkoitus mennä naimisiin vasta ensi vuonna.

– Nyt on hyvä fiilis. Pari viikkoa sitten oli vähän häästressiä, mutta ei enää, Benita Kallio sanoo.

– Odotellaan hääjännitystä ja itse tapahtumaa, Ville Puotila täydentää.

Kilpailun järjestäjät tarjosivat hääparille mahdollisuutta hyödyntää Keskiaikafestivaalin teemoja omassa juhlassaan. Häävieraille ehdotettiin muun muassa pukeutumista keskiaikaisiin asuihin.

– Päätimme kuitenkin pitää modernit juhlat ja pukeutua moderneihin juhla-asuihin, hääpari kertoo.

He uskovat, ettei festivaalihulina juurikaan näy hääjuhlissa. Vieraat tosin joutuvat saapumaan vihkipaikalle festivaalialueen kautta, joten heille on täytynyt järjestää sisäänkäynti lipunmyynnin ohi.

Hääpari ei myöskään aio tulla erikseen näyttäytymään festivaaliväelle, vaikka he ovatkin kilpailuvoiton myötä lupautuneet Hämeenlinnan markkinoinnin mannekiineiksi.

– Hääjuhla on kuitenkin intiimi ja arvokas tilaisuus, ja halusimme sen sellaisena pitää, Puotila sanoo.

Kilpailun palkintoon sisältyi hääjuhla linnassa pitopalveluineen 30 hengelle. Hääpari kasvatti vieraslistaa omaan laskuunsa muutamalla hengellä.

– Linnan kappeliinkaan ei mahdu enempää kuin 50 henkeä, joten sekin asetti rajansa, Puotila huomauttaa.

Varsinainen “pääpalkinto” on oma tontti Hämeenlinnasta. Puotila ja Kallio ovat kiertäneet kesän aikana kaikki ehdolla olleet seitsemän tonttia.

He kehuvat, että jokainen tonteista oli omalla tavallaan mukava. Tonttivaihtoehtoja oli muun muassa Rengosta, Kalvolasta, Hauholta, Lammilta ja Tuuloksesta.

– Taidamme kuitenkin valita jommankumman Hämeenlinnan kantakaupungin tonteista, sulhanen sanoo.

Morsiamella on jo suosikkinsa.

– Eiköhän se ole se Siiri 2:n vaihtoehto.

Häät linnassa -tempaus oli Linnan Kehityksen ideoima markkinointikampanja, jolla Hämeenlinnaa tehtiin tunnetuksi ja jolla tavoiteltiin erityisesti pääkaupunkiseudun nuoria pareja ja nuoria perheitä.

Digikampanja tavoitti kaikkiaan yli 270 000 selainta ja kilpailuvideot keräsivät Instargamissa lähes 17 000 tykkäystä. Häävalmisteluja ja tonttivalintoja on lisäksi dokumentoitu kesän mittaan Visit Hämeenlinnan some-kanavissa. HäSa

Häät linnassa

Hämeenlinnan kaupunkimarkkinoinnin kampanja.

Tarkoituksena tehdä Hämeenlinnaa tunnetuksi asumiskaupunkina.

Kohderyhmänä pääkaupunkiseudun nuoret parit ja perheet.

Instagram-kilpailussa etsittiin hääparia, jolle tarjottiin palkinnoksi häät keskiaikaisessa linnassa ja tontti Hämeenlinnasta.

Voitto 5 000 tykkäyksellä

Kilpailuvideon lähetti 14 paria.

Kisan voitto tuli 5 000 sometykkäyksellä.

Hääjuhla 18.8.2018 Hämeen lilnnassa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi