Kanta-Häme

Juhlivatko lätkäjunnut kosteasti?

HPK:n B2-nuorten SM-kulta on saanut muutakin kuin kehuja. Kultajuhlien jälkeen junioritoiminnassa on kuohunut. HPK:n toimistolle on tullut puheluita, että juhlat olisivat olleet kosteat ja HPK:n puolesta olisi tuotu saunailtaan alkoholia, jota 14–17-vuotiaat junnut olisivat nauttineet yhdessä valmentajien ja huoltajiensa kanssa.

B2-joukkueenjohtaja Jukka Niittyaro on kuullut väitteistä. Pitävätkö ne paikkansa?

– Todella jyrkkä ei. En tiedä, mistä tämä väite on tullut ja se on saanut ikäviä ilmiöitä. Esimerkiksi joku vanhempi on kieltäytynyt loppukauden maksuista. HPK ei ole tehnyt mitään muuta kuin järjestänyt poikien toivoman saunaillan.

Onko näin, että saunailtaan olisi toimitettu HPK:n puolesta alkoholia?

– Ei todellakaan. Tilasin pizzat ja coca colaa ja fantaa.

Kuinka pitkään joukkueenjohto ja valmentajat olivat saunaillassa paikalla?

– Itse poistuin paikalta toisen huoltajan kanssa niin, että olin takaisin Valkeakoskella vaille kaksitoista yöllä. En ollut ihan loppuun asti, mutta paikalle jäivät valmentaja ja huoltaja, jotka siivosivat paikat kuntoon, ja valvoivat tilanteen loppuun asti. Todennäköisesti osa pojista lähti jatkamaan iltaa, mutta osa vanhemmista haki poikansa pois saunaillasta.

Olivatko pojat itse hankkineet alkoholia saunailtaan?

– Me olimme kahdesti kertoneet pojille, että alkoholin käyttö on kiellettyä saunaillassa. Määräys oli, ettei alkoholia käytetä. Sitä emme ihan varmaksi tiedä, onko joku ulkona käynyt jossakin. Tila oli kahdessa tasossa niin, että saunatiloista pääsi ulos. Sitä emme voi tietää, jos joku on mennyt ulos.

Olivatko pojat humalassa?

– En nyt niinkään voi sanoa, että humalatilaa olisin nähnyt.

Kuinka moni vanhempi on asiasta ottanut sinuun yhteyttä?

– Minuun on ottanut positiivisessa mielessä muutama vanhempi yhteyttä ja ihmetellyt tätä haloota. Tiedän, että HPK:n toimistoon on otettu yhteyttä. Asia on vakava, ja se pitää selvittää. Sitä käsitellään tiistaina kokouksessa HPK:n toimistolla.

Joukkue puhutteluun

HPK-juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Tommi Lindroos käsitteli asiaa tiistaina ”kriisipalaverissa”, jossa paikalla on joukkueen aikuisia.

Oliko HPK toimittanut alkoholia saunailtaan?

– Joukkueenjohto vakuuttaa, ettei HPK ole mitään alkoholia tarjonnut ja se selviää myös joukkueen tiliotteiden kautta. Seura ei ole toimittanut muuta kuin pizzaa ja limuja pojille.

Mistä puheet ovat sitten peräisin?

– Illan aikana on käynyt niin, että paikalle on tullut joukkueen ulkopuolista porukkaa ja joukkueen aikuiset eivät osaa sanoa, mitä kautta. Voit hyvin kuvitella sen, että pojat ovat alkaneet kutsua kavereita paikalle. Homma on siinä mielessä lähtenyt lapasesta, ettei iltaan ole varauduttu riittävällä valvonnalla. Kuitenkaan aikuiset eivät ole havainneet illan aikana alaikäisiä humalaisia nuoria.

Jääkö asia tähän vai miten seura menettelee asiassa?

– Joukkue otetaan puhutteluun ja muistutetaan siitä, että seuran järjestämissä tapahtumissa pitää kantaa vastuu. Se on joukkueen tapahtuma, eikä valvojien toimintaa lähdetä vaikeuttamaan kutsumalla paikalle muita ihmisiä. (HäSa)

 

 

 

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic