Kanta-Häme

Jukka hoi, onko tämä kadonnut kummilusikkasi?

Markku ja Helena Jokinen tekivät tänä kesänä varsin erikoisen löydön Aulangonjärven rannalta, aivan Kärmeskallion tuntumasta.

Vuorotteluvapaata viettävällä pariskunnalla on tullut tavaksi käydä heittämässä joka aamu pieni lenkki Sisi-koiransa kanssa järvellä. Rannassa on kohta, josta on mukava käydä vaikka uimassakin.

Kun pariskunta istahti pitkospuille auringonläikkään lämmittelemään, he huomasivat maassa jotakin.

– Ensin katsoin, että tomun seasta pilkotti kertakäyttölusikka. Tuliko sitä sitten potkaistua vai kaivettiinko maata – en muista – mutta sieltä paljastui aivan musta lusikka, Markku Jokinen kertaa.

Kotona Jokinen kaivoi rätin esiin ja ryhtyi kiillottamaan lusikkaa. Kun etupuolelta paljastui ratsun selässä oleva cowboy ja takapuolelta tekstiä, ymmärsivät Jokiset, että kyse oli jonkun kummilusikasta.

Nyt Jokisia kiinnostaisi tietää, kuka tämä mystinen joku on ja miten lusikka on Aulangonjärven rantaan päätynyt.

Löytöpaikan vieressä vanha nuotiopaikka

Aivan löytöpaikan vieressä sijaitsee vanha nuotiopaikka. Niin vanha, ettei sitä ainakaan viime vuosina jos kymmeneenkään vuoteen ole käytetty. Jokiset ovat järkeilleet, että lusikka olisi kulkenut paikalle repussa, retkieväiden mukana.

Sitäkin ovat Jokiset miettineet, että miksi kukaan tulee valinneeksi juuri hopeista kummilusikkaa retkilusikakseen. Ehkä se on ollut nuoren ihmisen valinta. Jokiset tietävät, että kummilusikoiden arvostus tahtoo iän myötä kasvaa.

Jotain vihjeitä lusikka sentään antaa omistajastaan. Taakse on kaiverrettu nimi ”Jukka”. Nimen alla on merkillinen numerorimpsu: 5.12.7.68. Tämän arvellaan tarkoittavan päivämäärää 5.12.68. Väliin pujahtanut ”7” taitaa sittenkin liittyä kellotauluun, joka ilmaisee syntymäajaksi pari minuuttia yli 7.

Lusikkaan on kaiverrettu myös Jukka-nimisen poikavauvan strategiset mitat: 3850g ja 51cm. (HäSa)

Tunnistitko lusikan? Ota yhteyttä ajastin@hameensanomat.fi tai numeroon 03-6151462.

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic