Kanta-Häme

Jukka Rintala tuo muodin tullessaan

Taiteilija Jukka Rintala tuo muotinsa hämeenlinnalaisten luo koko viikonlopun ajaksi.

Jukka Rintalan nimeä kantava yritys täyttää ensi keväänä 30 vuotta. Hän sanoo, että monenmoisia aikoja on eletty. Tämän hetken trendi on, että koko ajan pitää keksiä uutta ja mennä suoraan ihmisten luo.

Rintala haluaa tuoda Hämeenlinnaan koko palettinsa. Raatihuoneessa on esillä taiteilijan nimeä kantava näyttely, myymälä ja muotinäytökset. Raatihuoneessa järjestetään myös Fashion brunssit, jonka aikana voi seurata muotinäytöstä.

Syksy jatkuu ympäri Suomea messuilla, joissa Rintala esittelee tuotteitaan tavallisille suomalaisille naisille.

– Tällaisena aikana on tärkeää luoda itse asiakassuhteita ja olla lähellä ihmisiä.

Tärkeintä on originaali viiva

Jukka Rintala tunnetaan erityisesti Linnan juhliin suunnittelemista puvuistaan. Rintala on paljon muutakin.

Hän tekee paitsi uniikkipukuja myös omaa mallistoa. Hän on suunnitellut lukuisille yrityksille vaatteita ja ollut mukana muun muassa teatteriproduktioissa.

Nykyään suunnitteleminen keskittyy paljon tuoteperheisiin. Vaatteiden lisäksi tulevat sisustustekstiilit ja koko lifestyle.

– Oleellista tekemisessäni on kädenjälki ja viiva. Viiva on tunnistettava ja originaali.

Jukka Rintalan omat mallistot ovat pieniä, ja niissä hyödynnetään samoja kaavoja eri kankailla, jolloin saadaan paljon yksilöllisiä vaatteita tavallisille suomalaisille naisille.

– On mukavaa olla itse asiakkaiden kanssa tekemisissä. Aika usein asiakas sanoo, ettei olisi itse osannut valita sellaista vaatetta. Ammattilainen näkee kuitenkin asian eri tavalla ulkoapäin. Aika usein sorrumme pukeutumisessa tiettyihin maneereihin.

Ei tapahtumaa ilman juhlapukuluonnosta

Hämeenlinnassa Jukka Rintalan muotinäytökset brunsseineen ovat uutta. Sen sijaan Rintala on tehnyt muun muassa Helsingissä vastaavaa jo pitkään hotelli Klaus K:n kanssa.

Hämeenlinnalainen meikkitaiteilija ja yrittäjä Tiina Lamberg järjestää Rintalan kanssa yhteistyössä tapahtumaa Hämeenlinnaan. Hän sanoo tapahtuman herättäneen kaupungilla kiinnostusta.

– Naiset ovat miettineet, mitä pitäisi pukea päälle, Lamberg nauraa.

Rintalan mukaan jokainen voi tulla paikalle ihan omana itsenään, ja tapahtuma on tarkoitettu ihan kaikille. Hän lupaa sekä lauantain että sunnuntain muotinäytöksissä napata yleisön joukosta yhden onnellisen, jolle hän luonnostelee pukuluonnoksen yleisön edessä. Samalla yleisö näkee, millaista luova työ on.

Brunssien ruuista vastaa food designer Pirjo Päivärinta.

– Menu näyttää upealta, Lamberg sanoo.

Paikalliset mallit catwalkilla

Jukka Rintalan muotinäytöksiin etsittiin viikko sitten malleja Hämeenlinnan seudulta. Kauppakeskus Tavastilaan tuli noin 50 tyttöä ja naista näytille.

– Kyllä se osoittaa, että kiinnostusta on. Meillä on mukana myös aikuisia naisia, koska vaatteenikin on tehty aikuisille naisille. Käyttämällä paikallisia malleja tuomme tapahtuman lähemmäksi yleisöä. Samalla yleisö näkee, että voimme pukea monenlaisia naisia.

Paikallisten mallikokelaiden lisäksi joukossa on Marjo Sjöroosin ammattimalleja.

Sjöroos hoitaa mallien ohjeistuksen, ja Rintala valitsee malleille asut. Meikkauksesta vastaa Tiina Lamberg. (HäSa)

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic