Kanta-Häme

Jukolan liikennejärjestelyt yhä auki

Yhdyskuntalautakunnan investointiohjelman mukaan Loimalahdentien ja Aleksis Kiven kadun risteys on tärkein katutöiden korjaus Hämeenlinnassa ensi vuonna.

Vaaralliseksi koettu risteys saanee valo-ohjauksen kääntymiskaistoineen, minkä lisäksi pitää tehdä kevyen liikenteen alikulun perusparannus. Remontin hinta on noin miljoona euroa.

Yhdyskuntalautakunnan puheenjohtaja Pasi Vesala (sd.) ei uskalla luvata, että korjaus todella toteutuu ensi vuonna.

– Olen hyvin skeptinen alustavien investointilistojen suhteen. Tämänkin vuoden investointiohjelma meni esimerkiksi Vanajantien remontin myötä aikalailla uusiksi, joten en uskalla luvata toteutuuko työ suunnitellusti.

– Kaikki uudisrakentaminen on pois kunnossapidosta ja korjausvelkaa on mittavia määriä. Sekin tiedetään, että Kesko etsii kovasti tonttia siltä suunnalta, ja meidän pitää olla hereillä jos elinkeinohankkeet lähtevät liikkeelle, Vesala sanoo.

Vaihtoehtoisesti investointiohjelmassa mainitaan koulukeskukselle johtavan Taula-Matin ja Liivuorentien risteyksen remontti.

– Todennäköisesti kyseessä on joko tai. Molemmat katuhankkeet liittyvät kokonaisuuteen Poltinahon liikenneympyrästä Voutilaan asti, joka pitää tehdä pikkuosissa koska kerralla ei ole mahdollista kaikkea korjata.

Liikenne alueella lisääntyy vuodenvaihteessa Jukolan ja Nummen päiväkodit korvaavan Liivuoren päiväkodin valmistuessa. HÄSA

Päivän lehti

4.4.2020