Kanta-Häme

Jukolan puukottaja oli syyntakeeton

Vuonna 1980 syntynyt hämeenlinnalaismies oli maanantaina Hämeenlinnan käräjäoikeudessa vastaamassa kaikkiaan yhdeksään väkivaltarikossyytteeseen.

Mielenterveysongelmista kärsivä mies oli talven 2012-2013 kuluessa käynyt useita kertoja asuntolan työntekijöiden kimppuun sekä uhannut ja vahingoittanut poliiseja, ensihoitajaa ja sivullista ohikulkijaa.

Oikeus katsoi miehen syylliseksi, mutta hänet jätettiin rangaistukseen tuomitsematta, sillä hän oli ollut tapahtuma-aikaan syyntakeeton.

Valtaosa käsitellyistä syytteistä liittyi miehen asumiseen Hämeen Tukikoti Oy:n asuntolassa. Mies oli pahoinpidellyt hoitajia sekä uhannut tappaa heidät. Marraskuussa hän yritti uhkasi veitsellä tukikodin johtajaa ja hoiva-avustajaa. Maaliskuussa 2013 hän kävi pelastuslaitoksen ensihoitajan kimppuun.

Vakavin yhteenotto tapahtui viime vuoden kesäkuussa, kun tuomittu piti veistä talonmiehen kurkulla uhaten tappaa hänet. Seuranneella pakomatkalla hän ehti puukottaa vastaan tullutta naista kaulaan ennen kuin hänet saatiin kiinni Hämeenlinnan Jukolassa. Kiinnioton yhteydessä hän yritti vielä puukottaa poliiseja.

Kesäkuisen karkumatkan ja puukotuksen jälkeen mies on ollut vangittuna. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic