fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

BB-Ville: Mikä tahansa aromaterapia tai äänimaljahoito käy paitsi Jeesus

Big Brotherin hihhuli Ville Turkkinen halusi nähdä kilpakumppaneidensa hyvät puolet. Siviilissä mies liikuttuu kyyneliin palautevyörystä, jonka hän on saanut.
Ville Turkkinen työskentelee projektivastaavana sairaalatarvikkeiden kierrätyshankkeessa Mokialla Hauholla. Siviilissä mies aikoo jatkaa Youtube-kanavallaan ja pyytää ihmisiä mukaan. Kuva: Tuulia Viitanen
Ville Turkkinen työskentelee projektivastaavana sairaalatarvikkeiden kierrätyshankkeessa Mokialla Hauholla. Siviilissä mies aikoo jatkaa Youtube-kanavallaan ja pyytää ihmisiä mukaan. Kuva: Tuulia Viitanen

Kaupunkiuutisten Hämptonissa puhutaan -palstalla väitettiin, että Big Brother Ville Turkkinen toimi 10 käskyä vastaan, kun hänen piti valehdella piilottaessaan talon asukkaiden yhteisiä rahoja Big Brotherin määräyksestä.

– En ole valehdellut. Tehtävänanto oli: ”Varjelkaa rahnoja, varokaa varasta.” Pohdin, voinko tehtävää suorittaa ja tulin lopputulokseen, että kyseessä on samanlainen tilanne kuin Monopolissa tai lipunryöstössä, enkä ala siitä nillittämään ja antamaan uskovista aivan liian tiukkapipoista kuvaa. Suoritin tehtävää niin pitkälle kuin se oli mahdollista ilman valehtelua tai juonimista ja jätin sen siihen.

Minä vastaan muut

Hämeenlinnalainen Turkkinen haki Big Brotheriin nimenomaan evankelistana. Hänen tavoitteenaan ei ollut voittaa kisaa vaan olla talossa niin kauan kuin Jumala näkee tarpeelliseksi.

Annoitko kasvot suomalaiselle uskovaiselle?

– En, vaan taivaan isän lapselle. Näytin, miltä näyttää, kun elää elävässä suhteessa Jumalaan.

Turkkinen on itse kuvaillut olevansa hihhuli. Hän tuli rysäyksellä uskoon vuonna 2009.

BB-talossa Turkkisesta tuntui siltä kuin asetelma olisi ollut hän vastaan muut.

– Arvomaailmani oli ristiriidassa muiden kanssa, mutta olen saanut valtavasti hyvää palautetta siitä, että halusin kaikille talossa olijoille pelkkää hyvää. Usein puheeni kuitenkin nähtiin moralisointina, vaikken neuvonut muita.

Turkkisen mielestä kaikkea muuta suvaitaan, muttei uskovaisia.

– Mikä tahansa aromaterapia tai äänimaljahoito käy paitsi Jeesus. Se on ihmeellistä.

Etäfaijana syrjäytyneille

Turkkinen häädettiin ulos yhdeksännellä viikolla. Hän on nyt kaksi viikkoa nauttinut normaalista elämästä, mutta edelleen aika ohjelmassa pyörii paljon mielessä.

– Savottaa on joka suunnasta. Kaikki somekanavat ovat tukossa ja töissäkin on kiinniotettavaa.

Turkkinen liikuttuu kyyneliin lukiessaan satoja palautteita, joita hän on saanut. Useissa kerrotaan omakohtaisia selviytymistarinoita.

– Yksikin kertoo olleensa pitkäaikaistyötön. Big Brotheria katsoessaan hän oli saanut päivärytminsä takaisin ja haettua töitä. Hän kuvaili, että olen ollut hänelle television välityksellä etäfaijana.

Tulevaisuudessa Turkkinen haluaakin olla nuorten kanssa tekemisissä. Ajatus on tehdä Villen kyydissä -videoita, jossa katsoja voi ehdottaa omaa autoaan Turkkiselle koeajoon.

– Idea on sitten puhua autoista ja elämästä, eikä autojen tarvitse olla mitään luksusvehkeitä.

Toiveena murtunut sydän

Eloa Big Brother -talossa Ville Turkkinen kuvailee eristäytyneeksi. Vankilassakin on enemmän vapautta ja yhteyksiä ulkomaailmaan kuin BB-talossa.

Suljettut olosuhteet vaikuttivat siihen, että tunteet roihuavat paljon voimakkaammin kuin siviilissä.

– Kyllä ne kaikilla olivat herkemmässä, itsellänikin, vaikka itse reagoin asioihin yleensä rauhan kautta.

Muutaman viikon jälkeen ikävä lapsia ja vaimoa kohtaan oli kova.

Tunteitaan Turkkinen purki rukoillessaan. Hän sanoo pitkään toivoneensa Jumalalta murtunutta sydäntä, sillä liian moni on kovasydäminen. BB-talossa Turkkinen sai rukousvastauksen.

– Jumala sanoi, että juuri siltä hänestä tuntuu, kun on ikävä ihmisiä, jotka eivät häntä vielä tunne. Ikävän tunne muistutti murtuneesta sydämestä.

Big Brotherissa Turkkinen rukoili usein englanniksi ja katsojat ihmettelivät, miksi.

– Äitini vei minut 4-vuotiaana englanninkieliseen leikkikouluun.

Lisäksi hän lukee Raamattua englanniksi, koska kokee käännökset paremmiksi. Hän on myös opiskellut teologiaa Walesin yliopistossa.

– Rukoilen enemmän englanniksi kuin suomeksi. Välillä ajattelenkin englanniksi.

Mistä tietää, mitä Jumala hänelle rukouksessa vastaa?

– Vastaus tulee ajatuksiin, mutta tunnistat, ettei se ole oma ajatuksesi. Ihan kaheliltahan se kuulostaa, mutta se on erilainen kuin oma ajatus. Maallisesti sitä on vaikea kuvailla, mutta se pitää tehdä, koska ei näitä asioita pidä mystifioida.

“Lähdin taloon kullankaivajaksi”

Palataan vielä taloon. Big Brotherissa voiton vei Krisu. Hän voitti 30 000 euroa.

Isot uutisotsikot nousivat siitä, kun Turkkinen herätteli sammunutta Krisua ja tämä tarttui häntä kaulasta.

– En kokenut tilannetta uhkaavana. Ei hän minua kuristanut.

Turkkisen mukaan heissä on Krisun kanssa paljon yhteistä, vaikkei uskovainen olekaan yhtä kova suustaan.

– Tykkään Krisusta tosi paljon ja toivon, että hän kanavoi kaikki kykynsä hyvään. Lähdin taloon kullakaivaksi, etsimään ihmisistä hyvää.

Juttu on julkaistu Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 16.11.2019.

BB-Ville

Kotoisin Lempäälästä.

Syntynyt vuonna 1980.

Asuu Hämeenlinnassa vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.

Työskentelee projektivastaavana Hämeen Mokiassa Hauholla.

 

Menot