Kanta-Häme

Junaliikenne saatiin käyntiin aamulla – Pääradan matkustajien kannattaa varautua myöhästymisiin

Kaksi pohjoiseen ja kolme etelään matkaavaa yöjunaa on merkittävästi myöhässä. Aamupäivällä myös muut junat voivat olla pääradalla myöhässä.
Junaliikenne saatiin jälleen käynnistettyä pääradalla keskiviikkona aamulla seitsemän aikaan.
Junaliikenne saatiin jälleen käynnistettyä pääradalla keskiviikkona aamulla seitsemän aikaan. Kuva: Esko Tuovinen

Junaliikenne käynnistettiin pääradalla Tampereen ja Parkanon välillä aamuseitsemältä, kertoo rataliikennekeskus. Ylöjärvellä saatiin käyttöön yksi raide, mutta toisen raiteen korjaustyöt jatkuvat.

Matkustajia pyydetäänkin varautumaan aamupäivän aikana myöhästymisiin junien ruuhkautumisen ja Ylöjärven tavallista pienemmän ratamäärän vuoksi.

–  Toisen raiteen korjaustöitä jatketaan aamupäivällä ja töiden valmistumisesta ei ole tarkkaa arviota. Se vaikuttaa radan käytettävyyteen siten, että junille aiheutuu 10–20 minuutin luokkaa olevia myöhästymisiä, kertoo liikennepäällikkö Timo Hämäläinen rataliikennekeskuksesta.

Junaliikenne pääradalla Tampereen ja Parkanon välillä katkesi eilen illalla, kun tavaravaunu suistui raiteilta Ylöjärvellä. Vaurio aiheutui tavaraliikenteen vaihtotyössä.

–  Kun vaunuja on siirretty raiteelta toiselle, yksi tavaravaunu on suistunut pois kiskoilta. Se on sellaisessa paikassa, että junat eivät mahdu sitä ohittamaan, Hämäläinen kertoi tiistaina.

Osa junista reilusti myöhässä

Ratavaurion vuoksi yöjunat ovat merkittävästi myöhässä. VR kertoo, että esimerkiksi IC 265 Helsingistä Kemijärvelle on myöhässä noin 10 tuntia, IC 273 Helsingistä Rovaniemelle noin viisi tuntia ja vastaavasti IC 266 Rovaniemeltä Helsinkiin on aikataulustaan noin viisi tuntia jäljessä.

Pohjoiseen menevät yöjunat jäivät illalla odottamaan radan aukeamista Tampereelle, ja yöjunat etelän suuntaan odottivat Seinäjoella.

 

Päivän lehti

20.2.2020