fbpx
Kanta-Häme

Junamatkalla haetaan yritysideoita

Hämeen ammattikorkeakoulun (Hamk) 20 opiskelijaa vaihtavat opinahjonsa junaan. Tavoitteena on ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona tuottaa viisi liiketoimintamallia junamatkalla Hämeenlinnasta Jyväskylän kautta Ouluun sekä Tampereen kautta takaisin.

Mukana junamatkalla on Hamkin asiantuntijoita sparraamassa opiskelijoita.

– Valitsimme yritysideoiden kehittämispaikaksi junan, sillä halusimme korostaa oppimisen matkan konkretiaa ja liikkeessä olemista, sanoo hankkeen projektipäällikkö Sari Hanka.

Kyseessä on ensimmäinen tämänkaltainen junamatka, mutta ensi vuoden syksyllä on tarkoitus järjestää toinen vastaavanlainen matka.

– Idea junamatkasta lähti Fuas-liittouman samankaltaisesta matkasta, jossa opiskelijat lähtivät kiertämään junalla ympäri Eurooppaa. Me jalostimme ideaa omaan käyttöömme niin, että myös itse junassa työskennellään eikä vain pysähdyksillä, Hanka selvittää.

Fuas-liittoumassa ovat mukana Hämeen ammattikorkeakoulun lisäksi Lahden ammattikorkeakoulu sekä Laurea-ammattikorkeakoulu.

Kansainvälistä tunnelmaa

Junamatkalle on lähdössä Hamkin opiskelijoita eri koulutusohjelmista, kuten liiketaloudesta sekä englanninkielisestä Supply Chain Management -koulutusohjelmasta. Yhdistävänä tekijänä kaikilla opiskelijoilla on kiinnostus yrittäjyyteen. Junamatkan avulla opiskelijat suorittavat liiketoiminnan kehittämisopintojakson, mikä tuottaa heille yhteensä 100 opintopistettä.

Junamatkalla mukana olevista noin puolet on suomalaisia ja puolet Hamkissa opiskelevia ulkomaalaisia. Opiskelijoilla voi olla joko oma idea kehitettävänä, he voivat kehittää ryhmässä yhteistä liikeideaa tai tehdä yhdessä toimeksiantajalle kehittämistyötä.

Virtuaalisuutta ja mobiiliratkaisuja

Verkostoituminen on keskeistä yrittäjyydessä, ja siksi matkalla pysähdytään Jyväskylässä, Oulussa sekä Tampereella. Näissä kaupungeissa paikalliset yritysvalmentajat Business Arenalta, Crazy Townista, Business Kitchenistä sekä Y-kampukselta kommentoivat ja sparraavat opiskelijoiden ideoita omien vahvuuksiensa pohjalta

– Tämän lisäksi junamatkalla korostetaan virtuaalisuutta ja mobiiliratkaisuja sparraamisessa sekä yritystoiminnan suunnittelussa. Mukana matkalla on etäyhteyksien kautta asiantuntijoita, joilta opiskelijat voivat kysyä myös vinkkiä, Hanka sanoo.

Yrittäjyysyhteisön Juna-hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto, ja tuen on myöntänyt Hämeen ely-keskus. Mukana hankkeen toteuttamisessa ovat Hämeen ammattikorkeakoulun lisäksi Yrityspaja oy sekä Kehittämiskeskus oy Häme. (HäSa)

Menot