Kanta-Häme

Junia ajatettu vahingossa liian hiljaa

Rautateiden varsilta on talven aikana poistettu kymmeniä nopeusrajoituksia. Osa niistä on perua vanhoista ratatöistä, jotka ovat loppuneet aikoja sitten.
 
 
VR ja Liikennevirasto ovat viime kesästä lähtien siivonneet unohdettuja ja turhia nopeusrajoituksia ympäri Suomen. Lopputuloksena junat voivat nyt nostaa nopeuttaan yli sadassa kohdassa eri puolella rataverkkoa.
 
Ainakin osa rajoituksista on ollut alunperin tilapäisiksi tarkoitettuja, jotka ovat vain aikojen saatossa unohtuneet paikoilleen. Liikennejohtaja Petri Auno VR:ltä selvittää, että tilapäisten rajoitusten poistaminen on jäänyt radan hallinnoinnissa lapsipuolen asemaan.
 
Radan kuntoa seurataan jatkuvasti ja vaurion tai korjaustarpeen paljastuessa nopeutta rajoitetaan, kunnes rata on saatu korjattua. Nopeusrajoitusten palauttaminen sen sijaan ei ole ollut oikein kenenkään hallinnassa.
 
Haamurajoitusten poistaminen ei ainakaan monella osuudella lyhennä matka-aikaa. Ylimääräiset hidastukset ovat pääasiassa vaikeuttaneet junien pysymistä aikataulussa. VR:llä uskotaan, että nyt myöhästelyt vähenevät.
 
VR kuitenkin lupaa, että tämän vuoden puolella ilmoitetaan useista uusista pikavuoroista. Ensimmäinen express-vuoro aloitti tällä viikolla Turun ja Helsingin välillä. Yhteyden nopeuttamisessa auttoi rantaradan turhien nopeusrajoitusten poistaminen. LM-HäSa

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic